home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Αρχείο

Αίσχος! Επιτήδιοι παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων και τρώνε λεφτά από πολίτες και από πυρόπληκτους

Προσοχή! Πώς να αποφύγετε οικονομική εξαπάτηση σε εράνους για πυρόπληκτους. Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί.

Με αφορμή το κύμα αλληλεγγύης για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές, έχουν διοργανωθεί το τελευταίο διάστημα πολλοί έρανοι-εκστρατείες για τη συγκέντρωση χρημάτων, διαπιστώνεται όμως ότι επιτήδειοι βρίσκουν την ευκαιρία να εξαπατήσουν πολίτες που θέλουν να προσφέρουν.

Έτσι, προς αποφυγή των περιστατικών οικονομικής εξαπάτησης η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες με σχετική ανακοίνωσή της:

«Κατά το παρελθόν, κυρίως μετά από περιστατικά που ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα οικονομικής εξαπάτησης πολιτών, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν σε εράνους-εκστρατείες συγκέντρωσης χρημάτων, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, όπως έχει διαπιστωθεί διεθνώς, επιτήδειοι προφασιζόμενοι τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη θυμάτων, υποδεικνύουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών για τη συγκέντρωση ποσών, χωρίς ωστόσο να τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να διασφαλίζεται η κατάληξη αυτών.

Λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών και καθώς δημιουργούνται συνθήκες τέλεσης ανάλογων περιστατικών, η Ελληνική Αστυνομία δρώντας προληπτικά, συστήνει στους πολίτες να εμπιστεύονται μόνο θεσμοθετημένους φορείς, οι οποίοι υπόκεινται σε έλεγχο από την πολιτεία, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησής τους από επιτήδειους, με φυσικό τρόπο ή διαδικτυακά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν τις τοπικές αστυνομικές Αρχές ή να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100, ακόμη και σε απόπειρα απάτης σε βάρος τους».

Αίσχος! Προσφέρουν στέγη σε πυρόπληκτους και τους τρώνε λεφτά

Ένα περιστατικό που προκαλεί οργή γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το πρωί της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως επιτήδειοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν πυρόπληκτους προσφέροντάς τους στέγη με στόχο να τους εξαπατήσουν. Μάλιστα ο ίδιος, τόνισε πως το πρόσωπο που εξαπατά τους πολίτες είναι «πρόσωπο της πρώτης γραμμής» και του έχει δοθεί βήμα από τον τηλεοπτικό αέρα!

Οι δηλώσεις του Μανώλη Σφακιανάκη

«Δυστυχώς είναι σοκαριστικά αυτά όταν έχεις ανθρώπους στην απελπισία τους. Έχεις κάποιους επιτήδειους σεσημασμένους, που προσφέρουν γη και ύδωρ στους ανθρώπους που έχουν πληγεί με σκοπό την απάτη. Σαν ινστιτούτο πήραμε τις καταγγελίες από συνανθρώπους μας, για έναν κύριο που διοργανώνει να περιθάλψει ανθρώπους που έχουν πρόβλημα μετά τις φωτιές. Προσφέρει και καλά στέγη σε όσους δεν έχουν αυτή τη στιγμή, με σκοπό πάντα την απάτη. Προσεγγίζουν τους πολίτες μέσα από το διαδίκτυο, κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί τούς έχουν βγάλει και στον “αέρα” στην τηλεόραση», είπε ο κ. Σφακιανάκης.

«Οι άνθρωποι αυτοί βγαίνουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει βγει άνθρωπος με βεβαρυμμένο παρελθόν που λέει ότι προσφέρει φιλοξενία σε κόσμο. Εμείς προειδοποιούμε τον κόσμο. Δώσαμε στην αστυνομία τα στοιχεία, όσοι καλούν σε εμάς τους παραπέμπουμε στην αστυνομία. Αυτός ο άνθρωπος έχει φάει πολλά χρήματα από τον κόσμο», εξήγησε ο ίδιος.

«Η αστυνομία δε μπορεί να παρέμβει εύκολα»

«Ο κόσμος πρέπει να είναι προσεχτικός, όταν βλέπει ανθρώπους να προσφέρουν στέγη σε πυρόπληκτους. Προσελκύει κόσμο και στη συνέχεια αρχίζει να τους πουλάει πράγματα που δεν υπάρχουν. Είναι γνωστό πρόσωπο, είναι στην πρώτη γραμμή. Η αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει εύκολα.

Το Ποινικό Δίκαιο είναι υπέρ των απατεώνων και πρέπει να το ξέρει ο κόσμος. Η αστυνομία θέλει τετελεσμένο για να τον πιάσει, κάτι που αργεί πολύ να βγει», συνέχισε.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button