home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φωτιές: Ανακοινώνονται στις 5 το απόγευμα τα μέτρα στήριξης

Το πακέτο των μέτρων στήριξης των πληττόμενων θα «κλειδώσει» σήμερα στις 15:00 κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Οι υπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χρήστος Σταικούρας και Κώστας Σκρέκας και ο γγ Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος, θα ανακοινώσουν, σήμερα 10 Αυγούστου, στις 17:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τα μέτρα στήριξης των πυροπλήκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Το πακέτο των μέτρων στήριξης των πληττόμενων, όμως, θα «κλειδώσει» νωρίτερα, στις 15:00 κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως δήλωσε χθες ο κ. Σταϊκούρας, ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος για τη στήριξη των πυρόπληκτων έχει διασφαλιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί ένα γενναιόδωρο πακέτο άμεσων αποζημιώσεων για τα σπίτια που θα κριθούν κόκκινα υψους 20.000 ευρώ, σε συνδυασμό με μακροπρόθεσμα μέτρα στήριξης των πληγέντων όπως η στεγαστικη συνδρομή και η επιδότηση ενοικίου, που εξετάζεται μάλιστα να γίνει εφάπαξ, καθώς και δράσεις ανασυγκρότησης των καμμένων περιοχών.

Η λογική των άμεσων επιδομάτων θα είναι “μία αίτηση, μία πλατφόρμα, ένας φορέας”, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πυρόπληκτοι απευθυνόμενοι σε διάφορα υπουργεία. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ειδικότερα σε μία πλατφόρμα με τη βάση δεδομένων της ΑΔΑΕ και με τη συμβολή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ειδικά και οριζόντια μέτρα εξετάζεται να ληφθούν για τη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων στην Εύβοια, ιδίως δε για τους αγρότες, κτηνοτρόφους και ρητινοσυλλέκτες. Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα ξεκινήσει εν τω μεταξύ άμεσα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες περιοχές.

Σχόλια

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis