home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μας ξεφτίλισαν οι Ρουμάνοι: Δείτε πως σβήνουν τη φωτιά στην Εύβοια με υπερσύγχρονα οχήματα και εξοπλισμό (Βίντεο)

Με πρωτόγονα μέσα οι δικοί μας πυροσβέστες σβήνουν τις φωτιές ενώ αυτοί είναι εξοπλισμένοι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Η ανάρτηση υπό τον τίτλο «Κοιτάμε με δέος τους Ρουμάνους πυροσβέστες» περιγράφει την οργάνωση, τα μέσα και το πώς δουλεύουν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες και πώς με τον τρόπο τους βοηθούν τη χώρα μας στις δύσκολες ώρες που περνά τις τελευταίες μέρες με τις φωτιές σε Εύβοια, Αττική, Πελοπόννησο και αλλού.

Αντίθετα οι δικοί μας πυροσβέστες έχουν μείνει με απαρχαιωμένο εξοπλισμό, με οχήματα παμπάλαια πολλών δεκαετιών και φυσικά ούτε λόγος για drones, ερπυστριοφόρα, στολές με ενδοεπικοινωνία, με τα οποία ήρθαν οι ξένοι εδώ στην Ελλάδα, που υποτίθεται ότι θέλει να λέγεται και Ευρωπαϊκή χώρα.

Η κρατική αδιαφορία έχει αφήσει τους πυροσβέστες μας γυμνούς από εξοπλισμό που θα κάνει πιο αποτελεσματική τη δουλειά τους. Μας ξεφτίλισαν οι ξένοι και αποκάλυψαν τη γύμνια των δικών μας σωμάτων ασφαλείας που έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Μάλιστα φτάσαμε στο σημείο να ζητείται πολιτικό μέσον για να πάει ένα πυροσβεστικό να σβήσει μία φωτιά στην Πελοπόννησο. Κατάντια!

Το παρακάτω βίντεο είναι χαρακτηριστικό:

Η viral ανάρτηση για τους Ρουμάνους πυροσβέστες

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες μια ανάρτηση σχετικά με τον τρόπο δράσης των Ρουμάνων πυροσβεστών, οι οποίοι έφτασαν στη χώρα μας με σκοπό να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που καίει την Εύβοια.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Κοιτάμε με Δέος Τους Ρουμάνους Πυροσβέστες.

Ήρθαν Ρουμάνοι πυροσβέστες στην Εύβοια, με τα μηχανήματα και τα ερπυστριοφόρα τους. Έστησαν ανεξάρτητο στρατηγείο (το έχτισαν σε μια νύχτα) με τροφοδοσία και επιμελητεία, σήκωσαν drones, χαρτογράφησαν τα ρυάκια και τους δασικούς δρόμους, υπολόγισαν τον άνεμο και έβαλαν μέσα σενάρια εξάπλωσης της φωτιάς, φοράνε στολές με ενδοεπικοινωνια ενώ η αστυνομία μας έχει ασύρματους της συμφορας, ξεδίπλωσαν μάνικες 60μετρες και παίρνουν νερό από τα άπειρα ρυάκια και από τοπικές δεξαμενές νερού, τις κάλυψαν με ειδικά προστατευτικά σε όποια σημεία περνούσαν από δρόμο ώστε να μην επηρεάζουν τα αυτοκίνητα και να μην επηρεάζονται από αυτά, ξανασηκωσαν drones και καθοδήγησαν τους ντόπιους και τους δασοπυροσβεστες ώστε να περάσουν από τα καλύτερα σημεία για να κάνουν διανοίξεις με μπουλντόζες, στήνουν γεφυράκια και είναι οργανωμένοι και πειθαρχημένοι σαν τα μυρμήγκια. Ρωτάνε γιατί δεν σβήσαμε τη φωτιά με φωτιά, είναι διεθνής πρακτική και κατι που γινόταν στο συγκεκριμένο μερος στα χρόνια των τσιφλικιών. Γιατί δεν αφήνει το Δασαρχείο, απαγορεύεται και δεν έχει δικαιοδοσία κανείς, γι’αυτό. Respect στη Ρουμανία, λένε. Τη θεωρούσαν υπανάπτυκτη χώρα, λένε».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Πώς λειτουργεί η (ανθ)ελληνική πυροσβεστική υπηρεσία;

    Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, ανώτερος αξιωματικός στην Πελοπόννησο, ο οποίος φέρεται να ρώτησε πολίτη, οποίος του ζήτησε να στείλει πυροσβεστικό όχημα για να σώσει το σπίτι του από τις φλόγες, εάν έχει πολιτικό μέσο.
    Παράλληλα, για την υπόθεση διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

    https://www.facebook.com/amnanewsgr/posts/4618455851519384

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis