home design 800x400
home design 1170Χ320

Κινέζικο βασανιστήριο στο Τολό

Στρέφονται σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου κάτοικοι του Τολού για το νερό

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Κινέζικο βασανιστήριο στο Τολό
Κορωνήσι

Το μαρτύριο της σταγόνας, γνωστό και ως κινέζικο βασανιστήριο σε μια άλλη του μορφή βιώνει κάθε καλοκαίρι για πάνω από 10-15 χρόνια η περιοχή “Γερμανικά” του Τολού.

Καταδικασμένοι να νοικιάσουν σπίτια άλλου για να κάνουν τις διακοπές τους είναι τμήμα των ιδιοκτητών παραθεριστικών και μόνιμων κατοικιών του Τολού, αφού κάθε καλοκαίρι μένουν χωρίς νερό. Αν και συχνά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου (ΔΕΥΑΝ) φορτώνει τους λόγους στις βλάβες του δικτύου, δεν φαίνεται να πείθει κανέναν αφού οι διακοπές νερού επαναλαμβάνονται κυρίως τον Αύγουστο όπου η ζήτηση είναι αυξημένη, καθώς και τα Σαββατοκύριακα με αυξημένη τουριστική κίνηση καθ` όλο το έτος.

Το Φάντασμα που κλείνει τις βάνες

Πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο «άγνωστοι να κλείνουν τις βάνες» που τροφοδοτούν με νερό την περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό τις προχειρότητας με την οποία χρόνια τώρα ο Δήμος αντιμετωπίζει μια περιοχή που επεκτείνεται και η γη είναι πανάκριβη, αφήνοντας την δυνατότητα στον καθένα να «παίζει» με τις βάνες.

Πρόκειται για “φαντάσματα” αφού χρόνια τώρα δρουν ανενόχλητοι και στερούν στους πολίτες το πιο αναγκαίο αγαθό και σε περίοδο κινδύνου πυρκαγιάς, ένα μέσο αμύνης. Πρόκειται για εγκληματικές πράξεις που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο, πέρα από περιουσίες ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Φαίνεται πως τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο και συλλέγονται ήδη υπογραφές ενώ αρκετοί είναι αυτοί που προσανατολίζονται στο να καταθέσουν μυνήσεις βλέποντας πως τα παράπονά τους στην ΔΕΥΑΝ δεν συγκινούν κανέναν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένα διαμερίσματα και μονοκατοικίες που θα νοικιάζονταν μέσω Airbnb, θα έχουν απώλεια εισοδήματος η οποία ενδεχομένως θα χρεωθεί στην ΔΕΥΑΝ εκτοξεύοντας ακόμα ψηλότερα τα χρέη της.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis