home design 800x400
home design 1170Χ320

Πέθανε ο Μίμης Μιχελάκης – Θλίψη σε Ναύπλιο και Τολό

Δραστήριος άνθρωπος στα νιάτα του, συμμετείχε με πολλούς τρόπους στα κοινά. Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου απέναντι στον τότε εκλεγμένο Γιώργο Τσουρνο.

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών, ο γνωστός Ναυπλιώτης Μίμης Μιχελάκης, σκορπώντας τη θλίψη σε Ναύπλιο και Τολό. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή, δραστήριος άνθρωπος στα νιάτα του, συμμετείχε με πολλούς τρόπους στα κοινά.

Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου απέναντι στον τότε εκλεγμένο δήμαρχο Γιώργο Τσουρνο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί.

Ήταν επί σειρά ετών επικεφαλής αντιπολίτευσης στο δήμο Ναυπλίου και δημοτικός σύμβουλος.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Τολό. Στο Ναύπλιο το σπίτι του ήταν στην Παλιά Πόλη στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Κηδεύτηκε στο Ναύπλιο το Σάββατο που μας πέρασε.

Ο Μίμης Μιχελάκης (Φώτο: Τόλης Κοϊνης)

Ποιος ήταν ο Μίμης Μιχελάκης

Πρόεδρος της ΕΠΣΑ το 67, τον καθήρεσε η Χούντα. Δημοτικός Σύμβουλος (το 74 με τον Γ. Γκάτζιο, το 78 με τον Καράπαυλο, το 82 και 86 με τον Μελίδη, το 90 με τον Ηρ. Γκάτζιο και το 94 επικεφαλής συνδυασμού).

Πρόεδρος του Νοσοκομείου Ναυπλίου (δυο θητείες, μια προ Μητσοτάκη και μια μετά). Ενεργός και στα συνδικαλιστικά του Επιμελητήριου.

Με μια επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα (μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Τάκη) στο Ναύπλιο και το Τολό στα υγρά καύσιμα και τον τουρισμό. Με άψογη οικογενειακή ζωή, παντρεμένος με την φιλόλογο Μιμίκα Απαλοδήμα.

Ευτύχησε να δει τα παιδιά του να κάνουν μια μεγάλη επιστημονική καριέρα (ο Βάγγος γνωστός ιατρός και η Κωσταλένα παλαιοντολόγος).

Ο Μίμης διακατεχόταν από το παλιό δημοκρατικό ήθος, που δεν του επέτρεπε να γίνει γρανάζι της εξουσίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis