home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ηλεία: 90.000 στρέμματα στάχτη

Βιβλική καταστροφή στα τρία πύρινα μέτωπα του νομού

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Ηλεία: 90.000 στρέμματα στάχτη

Βιβλική καταστροφή συντελείται στην Ηλεία όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του τοπικού Δασαρχείου και του συστήματος “Κοπέρνικος” έχουν καεί πάνω από 90.000 στρέμματα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, εκ των οποίων τα μισά είναι δασική έκταση και τα άλλα μισά γεωργική.

Αυτή τη στιγμή τρία είναι τα πύρινα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ το μέτωπο σε κοινότητες του δήμου Πύργου έχει περιοριστεί σημαντικά.

Το  σημαντικότερο μέτωπο, σύμφωνα με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες στην  κατάσβεση των πυρκαγιών, είναι στην περιοχή Χελιδόνι, το οποίο κινήθηκε προς την περιοχή Κρυονέρι, καίγοντας κυρίως αγροτικές εκμεταλλεύσεις και στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς την περιοχή της Νεράιδας.

Τα άλλα μέτωπα βρίσκονται στις περιοχές της Αχλαδινής. Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο που υπήρχε στις περιοχές Λαμπέτι, Κολίρι και Βαρβάσαινα του δήμου Πύργου  «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και χθες το πρωί, καταφέρνοντας τελικά να το περιορίσουν σημαντικά», όπως επεσήμαναναν  στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην Ηλεία επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 1 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Με κλαδιά στα χέρια οι κάτοικοι του χωριού επιχειρούσαν να σβήσουν τις εστίες. – Πηγή: patrisnews.com

Να σημειωθεί ότι σε όλα τα πύρινα μέτωπα επιχειρούν συνεχώς ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ το έργο τους συνδράμουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Mε πληροφορίες από patrisnews.com και Πυροσβεστικό Σώμα/twitter

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis