Home design
home design

Αργολίδα: Συγκέντρωση ειδών για πυρόπληκτους και επίθεση προς την κυβέρνηση

Συγκέντρωση βοήθειας από τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και από το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολιδοκορινθίας.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολιδοκορινθίας, εκφράζουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους πυρόπληκτους κάτοικούς σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

«Καλούμε τους εργαζόμενους κάθε περιοχής να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους που έχουν άμεση ανάγκη από βασικά είδη αλλά και να είμαστε σε ετοιμότητα για να συμβάλουμε όπου χρειαστεί.

Στην κατεύθυνση αυτή συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης, (Νερά, τυποποιημένη ξηρά τροφή, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, παιδικές τροφές, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά, πάνες μωρομάντιλα κτλ), στην αυλή του Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Κίου, (έναντι πλατεία Ν. Κίου) – Δευτέρα 9/8 – Τρίτη 10/8 και Τετάρτη 11/8, και ώρες 18:00-20:00.

Το έγκλημα με τις πυρκαγιές δεν είναι τωρινό, έχουν βάλει το χέρι τους όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, καθώς και η σημερινή, που έχει τεράστια ευθύνη.

Με την εγκληματική όπως αποδεικνύεται πολιτική που ακολούθησαν όλοι τους, πολιτική της εμπορευματοποίησης της γης, την άναρχη ανάπτυξη, την επιχειρηματική δράση σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής των εργαζομένων, δεν μπόρεσαν να «γεννήσουν» πυροσβεστικάμέσα, ανθρώπινο δυναμικό και ολοκληρωμένο αντιπυρικό σχέδιο και να κάνουν προσλήψεις, με αποτέλεσμα να ζούμε αυτές τις τραγικές καταστάσεις.

Ο πρωθυπουργός εντελώς υποκριτικά τα ρίχνει στην κλιματική αλλαγή, στα «ακραία» καιρικά φαινόμενα και την «ατομική» ευθύνη.

Με την ανεπαρκής αντιπυρική προστασία από πλευράς κράτους, αφήνουν αβοήθητους στο έλεος της φωτιάς και στα αποκαΐδια τους κατοίκους σε όλη τη χώρα. Δικαιολογημένα ξεχειλίζει η λαϊκή  οργή αφού έγιναν φανερές με τον ποιο χαρακτηριστικό τρόπο  οι ελλείψεις σε ανθρώπους και σε μέσα  στην αντιπυρική προστασία, οι ξεπερασμένες   υποδομές και η ανυπαρξία οργανωμένου και ολοκληρωμένου σχεδίου με προτεραιότητα στους ανθρώπους και τις κατοικίες τους, τον φυσικό πλούτο.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Χωρίς καμιά καθυστέρηση να παρθούν άμεσα μέτρα , να διατεθούν όλα τα μέσα και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στην μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών
  • Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων εξοπλισμένα με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
  • Να κλείσουν όλα τα εργοστάσια και οι χώροι δουλειάς στις περιοχές των πυρκαγιών μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων από τις πυρκαγιές και τους υπαρκτούς κινδύνους άμεσων αναζωπυρώσεων.
  • Να διασφαλιστεί η καταβολή των μεροκάματων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να μην υπάρξει καμία άλλη συνέπεια για τους εργαζόμενους με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μειώσεις μισθών που σε τέτοιες περιπτώσεις όπως δείχνει η εμπειρία η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί για να προωθεί τέτοιου είδους σχεδιασμούς.
  • Να δοθούν αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που η δουλειά και το εισόδημά του είναι σε άμεση εξάρτηση με το δάσος όπως ρυτινοσυλέκτες και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι χωρίς κανένα εισόδημα στις περιοχές των καταστροφικών πυρκαγιών.
  • Η εξασφάλιση κατοικίας, των πρώτων άμεσων αναγκών, η αποκατάσταση των υποδομών, η ταχύτερη δυνατή επιστροφή στα χωριά τους και στα σπίτια τους των πληγέντων, η άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, την οικονομική στήριξη όλων των οικογενειών, των αγροτών και επαγγελματιών, όσων έχασαν τις δουλειές τους, απαιτούν άμεσες προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες, εξειδικευμένα συνεργεία.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ, ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟ ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΝΑ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΡΟΧΕΣ.

Οι πυρόπληκτοι πρέπει να βρουν το κουράγιο να σταθούν στα πόδια τους, να συγκροτήσουν επιτροπές, τα σωματεία, οι σύλλογοι αγροτών και επαγγελματιών να μπουν μπροστά, να διεκδικήσουν όσα έχασαν, μόνο με τον αγώνα τους και την αλληλεγγύη από όλο τον λαό θα υπάρξουν προϋποθέσεις να παραμείνουν στον τόπο τους, στα χωριά τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νομού, τον κάθε πολίτη, τα Σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, τους μαζικούς φορείς να συμβάλουν και σε αυτή τη πρωτοβουλία δυναμικά.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (νερά, τυποποιημένη ξηρά τροφή, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, παιδικές τροφές, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά, πάνες μωρομάντιλα κτλ ).

ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ν. ΚΙΟΥ, (έναντι πλατεία Ν. Κίου)

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/8 – ΤΡΙΤΗ 10/8 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/8, ΚΑΙ ΩΡΕΣ 18:00-20:00.»

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis