home design 800x400
home design 1170Χ320

Πόσα δωμάτια ξενοδοχείων έχουν δεσμευθεί για τις πληγείσες περιοχές – Τρίτη η Πελοπόννησος

Τα περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείων που διατίθενται αυτή την στιγμή, βρίσκονται στην Αττική – Ακολουθούν η Εύβοια και η Πελοπόννησος.
Γ. Γεωργόπουλος σε φωτιά της Ερμιονίδας

Πάνω από 800 δωμάτια ξενοδοχείων έχουν δεσμευθεί μέχρι στιγμής για τις ανάγκες πολιτών στις περιοχές που πλήττονται τις τελευταίες ημέρες από τις πυρκαγιές, αριθμός που προβλέπεται ότι θα αυξάνεται ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν.

Ήδη από το ξεκίνημα της εβδομάδας, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με τον πρόεδρο Αλέξανδρο Βασιλικό, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ενώσεις Ξενοδόχων αλλά και τον ΕΟΔΥ– ο οποίος έχει αναλάβει το συντονισμό μέσω του τηλεφωνικού του κέντρου 1135 – παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, ώστε ανάλογα με τις συνθήκες σε κάθε περιοχή να συγκεντρώνεται καθημερινά και ο ανάλογος αριθμός δωματίων. Κατόπιν συμφωνίας με την Πολιτική Προστασία, οι ξενοδόχοι, όπως έχει προβλεφθεί, θα λαμβάνουν αποζημίωση για τα δωμάτια που θα διαθέτουν.

Τα περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείων που διατίθενται αυτή την στιγμή, βρίσκονται, όπως είναι εύλογο, στην Αττική, όπου οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες και ακολουθούν η Εύβοια και η Πελοπόννησος, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει και την ψυχολογική υποστήριξη των πληγέντων, έστω κι αν σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές οι πολίτες δεν είναι συνήθως πρόθυμοι να απομακρυνθούν πολύ από τον τόπο κατοικίας τους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis