home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φωτιές στην Ηλεία: Πύρινος κλοιός σε Νεμούτα και Βαρβάσαινα – Δραματική έκκληση για βοήθεια

Αυτό που ελπίζουν όλοι τώρα, είναι να αλλάξει φορά ο άνεμος γιατί σε αντίθετη περίπτωση είναι θέμα χρόνου να εισβάλουν οι φλόγες στους οικισμούς. Αρνούνται οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα σπιτια τους.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Ηλεία, όπου σε εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο της πυρκαγιάς για μια ακόμα μέρα. Οι κάτοικοι της περιοχής Αγία Τριάδα Νεμούτας, απευθύνουν έκκληση για βοήθεια, καθώς βλέπουν τη φωτιά να πλησιάζει τα σπίτια τους χωρίς ωστόσο να υπάρχουν, όπως καταγγέλλουν, πυροσβεστικά οχήματα.

Η περιοχή είναι εδώ και ώρα χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ οι κάτοικοι αισθάνονται αβοήθητοι, αφού όπως τονίζουν στην καταγγελία τους στο ilialive.gr, υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι που είναι δύσκολο να μετακινηθούν, ενώ πολλοί από αυτούς είναι κτηνοτρόφοι και αδυνατούν να μετακινήσουν τα κοπάδια τους.

Η κατάσταση στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας είναι τραγική και κυρίως στο ανατολικό κομμάτι από την Λινάρια μέχρι την Mουριά.

Πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η εκκένωση του χωριού Μουριά, καθώς η πυρκαγιά πλησιάζει προς τα εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου, η φωτιά που έκαιγε κοντά σε δασική έκταση στη Νεμούτα, πέρασε σε δάσος στη θέση Βίλλια.

Η κατάσταση στη Νεμούτα και στον οικισμό Βίλλια είναι άκρως επικίνδυνη, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε σπίτι στα Βίλλια.

Επί ποδός εκτός από τα άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται συνεχώς και κάτοικοι του χωριού όπου με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να σώσουν την περιοχή.

Πλησιάζουν το χωριό Βαρβάσαινα οι φλόγες

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Βαρβάσαινας στην Ηλεία, με τις φλόγες να απειλούν πλέον σοβαρά το χωριό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ζητήσει εδώ και ώρα την εκκένωση του χωριού, ωστόσο οι περισσότεροι κάτοικοι δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να παραμένουν, προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους.

Αυτό που ελπίζουν όλοι τώρα, είναι να αλλάξει φορά ο άνεμος γιατί σε αντίθετη περίπτωση είναι θέμα χρόνου να εισβάλουν οι φλόγες στο χωριό.

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργούν επίσης στην διέλευση των οχημάτων της πυροσβεστικής, τα σταθμευμένα οχήματα παραπλεύρως του δρόμου.

Βίντεο: ilialive.gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis