Home design
home design

Αργολίδα: Οι εκπαιδευτικοί συμπαραστέκονται στις καθαρίστριες

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών Αργολίδας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των καθαριστριών των σχολικών μονάδων, σχετικά με τις νέες προσλήψεις.
Τρώει πόρτα η εταιρεία που δεν πλήρωνε τις καθαρίστριες στα νοσοκομεία της Αργολίδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αργολίδας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των καθαριστριών των σχολικών μονάδων της Αργολίδας αλλά και όλης της χώρας των οποίων οι μηνιαίες αποδοχές με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών μειώνονται από 700ευρώ σε 180ευρώ για αυτές της πλήρους απασχόλησης και σε 330ευρώ γι αυτές της μερικής απασχόλησης της Αργολίδας και της χώρας γενικά, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προκηρυχθούν και άλλες θέσεις για καθαρίστριες σε σχολικές μονάδες, χωρίς όμως επιπλέον χρηματοδότηση και ουσιαστικά να μοιραστούν μισθούς και ώρες, κάτι που συνεπάγεται με μισθούς πείνας και δίωρη εργασία. Παράλληλα καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών να ανακαλέσει αυτή του την απόφαση. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αργολίδας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των καθαριστριών των σχολικών μονάδων της Αργολίδας αλλά και όλης της χώρας των οποίων οι μηνιαίες αποδοχές με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών μειώνονται από 700ευρώ σε 180ευρώ για αυτές της πλήρους απασχόλησης και σε 330ευρώ γι αυτές της μερικής απασχόλησης.

Αυτό γίνεται με τη δυνατότητα που παρέχει το Υπουργείο Εσωτερικών στους Δήμους για 6.008 επιπλέον προσλήψεις -ακόμα και δίωρης ημερήσιας απασχόλησης- καταδικάζοντας έναν κλάδο των 9.474 εργαζομένων (τώρα πλέον 15.482), σε μισθούς κυριολεκτικά πείνας.

Κατά το διδακτικό έτος 2020-2021 το Υπουργείο ενέκρινε συνολικά 45.922 ημερήσιες ανθρωποώρες για τον καθαρισμό των σχολικών κτιρίων της χώρας οι οποίες, αν και δεν επαρκούσαν για τις ανάγκες καθαριότητας, επιμερίστηκαν σε 9.474 προσλήψεις, ήτοι 5.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 4.474 μερικής απασχόλησης (3 ωρών ημερησίως).

Φέτος, για το διδακτικό έτος 2021-2022, με τα ίδια κονδύλια και τις ίδιες ανθρωποώρες, δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να προκηρύξουν μέχρι και 15.482 θέσεις εργασίας στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων ακόμα και με δίωρη απασχόληση. Ακόμα η παραπάνω απόφαση του Υπουργού θα εμποδίσει την σωστή καθαριότητα- απολύμανση των σχολικών μονάδων με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των μαθητών.

Πιστεύουμε ότι δεν μπορεί μια εργαζόμενη μάνα και ένας εργαζόμενος πατέρας να ζήσει την οικογένειά του με 180€. Να πηγαινοέρχεται καθημερινά από το σπίτι στο σχολείο και από το σχολείο στο σπίτι, πληρώνοντας εισιτήρια και να μπορεί να προσφέρει στον ίδιο και την οικογένεια τα στοιχειώδη για την επιβίωση.

Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών να ανακαλέσει την κατάφορα άδική απόφασή του», καταλήγει η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργολίδας.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis