home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΜεσσηνίαFirst Featured

Πύρινη κόλαση στη Μεσσηνία: Η φωτιά καίει σπίτια στο Καρνάσι – Εκκενώνονται Διαβολίτσι, Μέλπεια και Βλαχόπουλο

Εφιαλτικές στιγμές για τους κατοίκους του χωριού που βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα για να τα σώσουν.

Εφιαλτικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι στο χωριό Καρνάσι που βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα για να τα σώσουν. Η φωτιά μπήκε μέσα στο χωριό, με τη Μεσσηνία να βιώνει και αυτή μία πύρινη κόλαση σε δύο μέτωπα.

Σύμφωνα με το eleftherionline.gr, ήδη σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ οι άνεμοι όπως αναμενόταν από το μετεωρολογικό δελτίο έχουν ενταθεί και καθιστούν πολύ δύσκολο το πυροσβεστικό έργο. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην περιοχή, διότι παρά τις προσπάθειες εκκένωσης υπάρχουν πληροφορίες για κατοίκους που δεν έχουν απομακρυνθεί.

Βίντεο: eleftheriaonline
Βίντεο: eleftheriaonline

Εντολή εκκένωσης για τέσσερα χωριά

Εντολή εκκένωσης μέσω του 112 δόθηκε λίγο μετά τις 3 για χωριά της Μεσσηνίας. Πρόκειται για τα χωριά Διαβολίτσι και Άνω και Κάτω Μέλπεια τα οποία απειλούνται από τη φωτιά που καίει στην περιοχή.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Διαβολίτσι ή στην Άνω- Κάτω Μέλπεια εκκενώστε τώρα προς Ζευγολατειό ή Κεντρικό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Εντολή εκκένωσης δόθηκε, επίσης, και στον οικισμό Βλαχόπουλο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στο μεταξύ, από χθες το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η φωτιά, εκτός από τις κοινότητες Διαβολίτσι και Άνω και Κάτω Μέλπεια, έχουν εκκενωθεί άλλες έξι και συγκεκριμένα οι κοινότητες, Μοναστηράκι, Βράχος, Άγιοι Θεόδωροι, Παραπούγκι, Καρνάσι και Δεσύλλα.

Περιορισμένα εναέρια μέσα

Στην περιοχή επιχειρούν σύμφωνα με το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής από το βράδυ 28 πυροσβέστες με 11 οχήματα και με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, εθελοντές ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button