home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η φωτιά στη Μεσσηνία απειλεί την Αρκαδία – Εκκενώθηκαν τρία χωριά της Μεγαλόπολης

Εκκενώθηκαν προληπτικά Χράνοι, Βάστα και Ίσαρη – Δραματικές στιγμές σε Δασοχώρι και Άνω Μέλπεια Οιχαλίας, οι κάτοικοι στο έλεος του θεού παλεύουν με τα χέρια και τα αυτοκίνητά τους.
Πυκνοί μαύροι καπνοί στα Ίρια

Προς Αρκαδία κατευθύνεται το πύρινο μέτωπο στη Μεσσηνία και ήδη τρία χωριά του Δήμου Μεγαλόπολης (Βάστα, Ίσαρη και Χράνοι) έχουν ήδη εκκενωθεί προληπτικά, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που καίει ότι βρει μπροστά της στην περιοχή της Μέλπειας, στην Οιχαλία.

Όπως ανέφερε το megalopoli fm:

«Η κατάσταση παραμένει στάσιμη, όλοι είναι σε αναμονή. Το πιο επίμαχο σημείο είναι πάνω από την Αγία Θεοδώρα (από Δασοχώρι Μεσσηνία). Εκεί ακριβώς πριν λίγο έκανε ρίψη νερού ελικόπτερο, που ήρθε από άλλη πυρκαγιά και αναμένεται να συνεχίσει τις ρίψεις.

Η πραγματικά δραματική κατάσταση βρίσκεται στα χωριά Δασοχώρι – Άνω Μέλπεια. Εκεί οι κάτοικοι στο έλεος του Θεού, παλεύουν με τα χέρια και τα αυτοκίνητά τους…

Το Βάστα και Ίσαρη παραμένουν εκτός άμεσου κινδύνου προς το παρόν. Στους Χράνους η φωτιά είναι μεν αρκετά κοντά, όχι όμως σε άμεσο κίνδυνο για τον οικισμό. Στους Χράνους υπάρχει και πυροσβεστικό όχημα».

Την ίδια στιγμή με καπνό και στάχτη έχει γεμίσει ο ουρανός στην Τρίπολη, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Δείτε παρακάτω συγκλονιστικά βίντεο από το μέτωπο της φωτιάς αλλά και από την κατάσταση που επικρατεί στη Βάστα Αρκαδίας, η οποία εκκενώθηκε.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis