home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καύσωνας: «Σαχάρα» η Αργολίδα – Στα ύψη οι θερμοκρασίες σε Κρανίδι και Άργος

Συνεχίζει να «βράζει» και σήμερα ο νόμος με επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες. Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος έφθασε ή και ξεπέρασε τους 45 βαθμούς κελσίου.

Συνεχίζεται και σήμερα το κύμα καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες 8 ημέρες τη χώρα, με την Πελοπόννησο να καταγράφει υψηλότατες θερμοκρασίες. Ο υδράργυρος σε κάποιες περιοχές αγγίζει τους 46 βαθμούς Κελσίου, προκαλώντας έντονο αίσθημα δυσφορίας ιδίως στα αστικά κέντρα, αλλά και στις πόλεις που «βράζουν» σε περιόδους καύσωνα.

Ήδη δυο πόλεις στην Αργολίδα σημειώνουν ρεκόρ θερμοκρασίας σήμερα Τρίτη 3 Αυγούστου. Στο Κρανίδι Ερμιονίδας το θερμόμετρο του σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Λύκειο της πόλης έδειξε 45.5 βαθμούς κελσίου στις 11:30 το πρωί, προϊδεάζοντας για το τι πρόκειται να επακολουθήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες.

Στο Άργος που επίσης συνηθίζει να καταγράφει υψηλές θερμοκρασίες η κατάσταση είναι και εκεί αφόρητη, με τον σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης να δείχνει τους 43.9 °C στις 12:37. Το νούμερο αυτό πιθανότατα να ανέβει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το freemeteo.gr κατέγραφε 43 βαθμούς κελσίου σε Αρχαία Επίδαυρο, Ναύπλιο και Κουτσοπόδι στις 12:30.

Αργολίδα: Από τους 37 στους 43 μέσα σε μία ώρα

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης φάνηκαν οι άγριες διαθέσεις του υδράργυρου, που ξεκίνησε αρκετά υψηλά και μέσα σε μία ώρα ανέβηκε ακόμα ψηλότερα.

Σύμφωνα με τον σταθμό της ΕΜΥ στην Πυργέλα η θερμοκρασία στις 10:00 το πρωί έδειχνε τους 37 βαθμούς κελσίου. Μέσα σε μισή ώρα (10:30) η θερμοκρασία ανέβηκε στους 40 βαθμούς. Μία ώρα μετά (11:30) έφτασε τους 43 βαθμούς κελσίου, εξέλιξη λίγο πολύ αναμενόμενη, κρίνοντας από τις προβλέψεις των μετεωρολόγων τις προηγούμενες μέρες. Η άνοδος συνεχίστηκε τις επόμενες ώρες και σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση (1μμ) η θερμοκρασία έφθασε τους 45 βαθμούς κελσίου.

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται και η Πολιτική Προστασία στην Πελοπόννησο, καθώς υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας 4.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis