home design

Διακοπές ρεύματος στο Ναύπλιο: Επιστρατεύουν γεννήτριες για να σώσουν τα τρόφιμα στα ψυγεία

Και άλλη απανωτή διακοπή ηλεκτροδότησης στις 6 το απόγευμα, μέσα στον καύσωνα. Τεντωμένα τα νεύρα του κόσμου.

Νέα διακοπή ρεύματος σημειώθηκε σε πολλές περιοχές στο Ναύπλιο την Τρίτη στις 18:00. Στις 15:00 είχε σημειωθεί ξανά διακοπή ρευματοδότησης σε μεγάλο κομμάτι της πόλης, γύρω από το νοσοκομείο, την Αγία Κυριακή και άλλες γειτονιές.

Το ρεύμα επανήλθε σε πολλές περιοχές, το μεσημέρι ωστόσο, σύμφωνα με αναγνώστες μας από την περιοχή στο δρόμο που οδηγεί προς την Αγία Μονή, η ρευματοδότηση επανήλθε μόνο για δέκα λεπτά περί τις 16:00.

Συνεχείς διακοπές μέσα στον καύσωνα

Η νέα διακοπή ρεύματος που έγινε στις 18:05, εντοπίζεται στις περιοχές της νέας πόλης του Ναυπλίου και πέριξ του νοσοκομείου. Να σημειωθεί πως το νοσοκομείο έχει δική του γεννήτρια και είναι αυτόνομο, ώστε να μην διακόπτεται η ρευματοδότηση και να συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία του.

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις συνεχόμενες διακοπές ρεύματος είναι πολλά, ενώ υπάρχουν και φόβοι για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές που αναβοσβήνουν, ανάλογα με το πότε έρχεται και το πότε κόβεται το ρεύμα.

Επιστρατεύουν γεννήτριες για να σώσουν ό,τι σώζεται

Εντωμεταξύ σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, ο κόσμος «βράζει», περιμένοντας την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Τέλος, προβλήματα παρατηρούνται και σε τρόφιμα που βρίσκονται σε ψυγεία που σε συνδυασμό με τους 40 βαθμούς και τη διακοπή του ρεύματος, υπάρχουν φόβοι για αλλοίωσή τους.

Γι’ αυτό το λόγο κάποιοι επιχειρηματίες επιστράτευσαν εσπευμένα γεννήτριες για να σώσουν τα τρόφιμα στα ψυγεία τους, όπως φάινεται και στην παραπάνω φωτογραφία.

Τεντωμένα νεύρα

Με τις συνεχείς διακοπές ρεύματος τα νεύρα των Ναυπλιωτών είναι τεντωμένα, καθώς ο καύσωνας δεν δείχνει να υποχωρεί, αντιθέτως αναμένεται να συνεχιστεί αμείωτος τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Οι συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης -ειδικά αν αυτές συμβαίνουν μέσα στο μεσημέρι- κάνουν αφόρητη τη ζωή των κατοίκων και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους, τη στιγμή που αυτές τις μέρες εκδηλώνονται ακραίες θερμοκρασίες της τάξης ακόμα και των 45 βαθμών κελσίου.

Φόβοι ότι δεν θα αντέξει το σύστημα στην Πελοπόννησο

Την ίδια στιγμή κυβέρνηση, ΔΕΔΔΗΕ και Πολιτική Προστασία έχουν τεθεί σε συναγερμό για πιθανό γενικό μπλακ άουτ αν το εύθραυστο σύστημα ενέργειας της χώρας δεν αντέξει την υπερκατανάλωση των ημερών.

Μέχρι που επιστρατεύτηκε η παροπλισμένη Μεγαλόπολη για να καλύψει τις ανάγκες της Πελοποννήσου σε ηλεκτρικό ρεύμα, μία διαδκασία που εκτυλίσσεται μετ’ εμποδίων, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version