home design 800x400

«Ψυχρούς εγκληματίες» στη Μεγαλόπολη βλέπει ο Τατούλης

Οι συχνές διακοπές ρεύματος στην Πελοπόννησο, οι μονάδες και οι βλάβες που συνέβησαν στο μικροσκόπιο του πρώην περιφερειάρχη.

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η ηλεκτροδότηση της χώρας, κινητοποιώντας όλο τον κρατικό μηχανισμό αλλά και σύσσωμη την ενεργειακή υποδομή, από τις μονάδες μέχρι τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας για να αποφευχθεί η κατάρρευσή του συστήματος. Στα πλάισια αυτά επανήλθε χθες σε λειτουργία η μονάδα 3 της Μεγαλόπολης από την ΔΕΗ, η οποία είχε αποσυρθεί λόγω κορεσμού του δικτύου της Πελοποννήσου από τον περασμένο Οκτώβριο για να λειτουργήσει επικουρικά στην ενίσχυση των αναγκών της περιοχής.

Όμως το απόγευμα παρουσίασε διαρροή στο καζάνι και προβλήματα στον ανεμιστήρα η Μεγαλόπολη 4, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να επανέλθει στο σύστημα την Τετάρτη το πρωί.

Έγκλημα στη Μεγαλόπολη βλέπει ο Τατούλης

Μία ακόμα ευκαιρία για να επιτεθεί στην κυβέρνηση άδραξε ο Πέτρος Τατούλης, με αφορμή τις συχνές διακοπές ρεύματος στην Πελοπόννησο και τη βλάβη που σημειώθηκε στην παροπλισμένη μονάδα της Μεγαλόπολης που τέθηκε και πάλι άρον άρον σε λειτουργία για να μην έχουμε γενικό μπλακ άουτ στην Περιφέρεια.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος»:

Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι η απόφαση για την παύση λειτουργίας της λιγνιτικής μονάδας τρία (3) στη Μεγαλόπολη από τον Μάρτιο του 2021, εγκυμονούσε πολλούς σοβαρούς κινδύνους για την αστάθεια του συστήματος με απρόβλεπτες συνέπειες.

Παρότι ο διαχειριστής του συστήματος ΑΔΜΗΕ είχε ενημερώσει τη ΔΕΗ ότι η μονάδα τρία (3) δεν πρέπει να κλείσει πρόωρα, η ΔΕΗ και η Κυβέρνηση το αγνόησαν.

Σήμερα δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν, με δεδομένο ότι από χθες τέθηκε σε λειτουργία άρον άρον η μονάδα τρία (3), αφού η μονάδα τέσσερα (4) τέθηκε εκτός λειτουργία λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα για την αποτυχία της διαχείρισης του πολύ σοβαρού αυτού ζητήματος αλλά και για την αδιαφορία και την ανικανότητα της Περιφερειακής Αρχής, η οποία είναι προκλητικά ΑΠΟΥΣΑ.

Και ενώ ο καύσωνας που διανύουμε ήταν γνωστός και είχε ανακοινωθεί εδώ και πολλές μέρες, κανένας δεν ευαισθητοποιήθηκε και κανένας δεν ανέλαβε τις ευθύνες του.

Μέσα σε συνθήκες πανικού και παρότι γνώριζαν τα προβλήματα που παρουσίαζε εδώ και καιρό η μονάδα τέσσερα (4), με ερασιτεχνισμό και αδιαφορία άρχισαν να τρέχουν για να προλάβουν το «black out».

Οι ευθύνες των αρμοδίων της Κυβέρνησης, της ΔΕΗ και του κ.Νίκα είναι μεγάλες.

Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας η μονάδα τρία (3) τέθηκε σε λειτουργία χωρίς ταυτόχρονα να λειτουργεί η μονάδα αποθείωσης.

Ελπίζουμε να μην επαληθευτεί αυτή η πληροφορία γιατί σε αυτή την περίπτωση, διαπράττετε ένα νέο μεγάλο έγκλημα στη Μεγαλόπολη και οι υπεύθυνοι δεν χαρακτηρίζονται απλώς ως αδιάφοροι και ανίκανοι αλλά ως «ψυχροί εγκληματίες».

Σχόλια

Exit mobile version