home design 800x400
home design 1170Χ320

Για εμάς δεν είναι είδηση η γυμνή γυναίκα στους δρόμους του Ναυπλίου

Ποιός έψαξε να βρει τί κρύβεται πίσω από την ιστορία αυτή και τί οδήγησε στη συγκεκριμένη πράξη
Ιδέα

Προβληματίστηκε πολύ η συντακτική ομάδα του anagnostis.org αν αποτελεί ή όχι είδηση ή κουτσομπολιό και διασυρμό η δημοσιοποίηση ενός αναλυτικού ρεπορτάζ με τη γυμνή γυναίκα που κυκλοφόρησε στους δρόμους του Ναυπλίου το βράδυ της Κυριακής.

Ο σεβασμός της ανθρώπινης προσωπικότητας σε συνδυασμό με την διαταραγμένη προφανώς υπόσταση, δεν μας επέτρεψαν το «βανδαλισμό» και επιλέξαμε συνειδητά την αντιμετώπιση του θέματος με σεβασμό, υπευθυνότητα και κατανόηση για το πρόβλημα του συνανθρώπου μας στο οποίο λύση μπορούν να δώσουν μόνο οι ειδικοί.

Κάποιοι ενδεχομένως να ψάχνουν απεγνωσμένα στο διαδίκτυο να βρουν τη φωτογραφία της γυναίκας και άλλοι να ψάχνουν το όνομά της για να την βγάλουν στα μανταλάκια. Είναι όμως μια μειοψηφία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι σκέφτονται διαφορετικά.

Ποιος έψαξε άραγε να βρει τί κρύβεται πίσω από την ιστορία αυτή και τί ήταν αυτό που οδήγησε στη συγκεκριμένη πράξη;

Προφανώς και δεν έκανε κάποιο αστείο η γυναίκα αυτή, ούτε επιδίωξε να κάνει επίδειξη στους δρόμους της πόλης.

Αρνούμαστε λοιπόν, να δείξουμε τη γυναίκα και να περιγράψουμε τις λεπτομέρειες που έφτασαν σε εμάς, όχι από σεμνοτυφία, αλλά από επιλογή. Για εμάς δεν είναι είδηση.

Μεγαλύτερη σημασία άλλωστε έχει να βοηθηθεί ένας συνάνθρωπος και να αναζητηθούν από τους ειδικούς τα αίτια που κρύβονται πίσω από το γεγονός αυτό που κυκλοφόρησε σε χρόνο ντετέ στην μικρή επαρχιακή πόλη, κάτι που τελικά οδήγησε στην κινητοποίηση της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ για να την βοηθήσουν τη γυναίκα στη δύσκολη κατάσταση που βρισκόταν.

Σχόλια

3 απαντήσεις

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Μια πολύ σοβαρή και υπεύθυνη στάση, επιτέλους!
    Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα διότι βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της κοινωνίας, συντελεί με το έργο της στην ανάταση του καθενός πολίτη να διακρίνει την ατομικότητά του σε σχέση με το κοινωνικό σύνολο αναφοράς του, να συγκρίνει τελικά αξίες και να διαμορφώνει μια ενεργη στάση ευθύνης στα κοινά.
    Δυστυχώς στην εποχή της εύκολης κερδοσκοπίας ο επαγγελματισμός θυσιάζει κάθε αξία στην παραγωγή χρήματος με κάθε δυνατό τρόπο. Έτσι και η δημοσιογραφία ως επάγγελμα υποβαθμίζεται συστηματικά σε κερδσοκοπία, τρέφοντας κάθε είδους διαστροφή, νοσηρή αντίληψη, αναπαράγοντας εγωιστικά, καταναλωτικά στερεότυπα, ανταγωνισμό, στιγματισμό, συντηρητισμό, αντιδραστικότητα, μέσω της χειραγώγησης των άμορφων μαζών με τις πνευματικές αδυναμίες τους. Γι’αυτό η δημοσιογραφία πρέπει να προστατεύεται από τυς ίδιους τους δημοσιογράφους, ώστε να διατηρούν το ύφος και ήθος που αρμόζει σε δημόσιους λειτυργούς, να καταδικάζουν συμπεριφορές ανάρμοστες “συναδέλφων” που κάνουν κατάχρηση του δημόσιου ρόλου τους για να προβάλλουν καρκινικές μεταστάσεις στον κοινωνικό ιστό. Εσείς σήμερα κάνατε το καθήκον σας και συγχαρητήρια. Ας προσπαθήσετε και προς το σωματείο σας να γίνει πιο αξιοπρεπές κι αξιόπιστο, να κερδίσει τον ρόλο του ως μηχανισμός διαφάνειας, δεοντολογίας και αυτονομίας του δημόσιου λόγου, όπως το Σύνταγμα προβλέπει, αποτρέποντας με τις καταστατικές του λειτουργίες την παραβατικότητα και παρανομία των Ελλήνων “ΔΗΜΟΣΙΟΒΡΑΧΩΝ” που καθημερινά. δηλητηριάζουν την κοινωνία με την ασυδοσία τους.

  2. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ:
    Μια πολύ σοβαρή και υπεύθυνη στάση, επιτέλους!
    Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα διότι βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της κοινωνίας, συντελεί με το έργο της στην ανάταση του καθενός πολίτη να διακρίνει την ατομικότητά του σε σχέση με το κοινωνικό σύνολο αναφοράς του, να συγκρίνει τελικά αξίες και να διαμορφώνει δημοκρατικά μια σύνθετη, ενεργή στάση ευθύνης στα κοινά.
    Δυστυχώς στην εποχή της εύκολης κερδοσκοπίας ο επαγγελματισμός θυσιάζει κάθε αξία στην παραγωγή χρήματος με κάθε δυνατό τρόπο. Έτσι και η δημοσιογραφία ως επάγγελμα υποβαθμίζεται συστηματικά σε κερδοσοκοπία, τρέφοντας κάθε είδους διαστροφή, νοσηρή αντίληψη, αναπαράγοντας εγωιστικά, καταναλωτικά στερεότυπα, ανταγωνισμό, στιγματισμό, συντηρητισμό, αντιδραστικότητα, μέσω της χειραγώγησης των άμορφων μαζών με τις πνευματικές αδυναμίες τους. Γι’αυτό η δημοσιογραφία πρέπει να προστατεύεται από τους ίδιους τους δημοσιογράφους, ώστε να διατηρούν το ύφος και ήθος που αρμόζει σε δημόσιους λειτουργούς, να καταδικάζουν τις ανάρμοστες συμπεριφορές “συναδέλφων” που κάνουν κατάχρηση του δημόσιου ρόλου τους για να προβάλλουν καρκινικές μεταστάσεις στον κοινωνικό ιστό. Εσείς σήμερα κάνατε το καθήκον σας και συγχαρητήρια.
    Ας προσπαθήσετε και προς το σωματείο σας να γίνει πιο αξιοπρεπές κι αξιόπιστο, να κερδίσει τον ρόλο του ως μηχανισμός διαφάνειας, δεοντολογίας και αυτονομίας του δημόσιου λόγου, όπως το Σύνταγμα προβλέπει, αποτρέποντας με τις καταστατικές του λειτουργίες την παραβατικότητα και παρανομία των Ελλήνων “ΔΗΜΟΣΙΟΒΡΑΧΩΝ” που καθημερινά. δηλητηριάζουν την κοινωνία με την ασυδοσία τους.

  3. Μπράβο σας. Επιτέλους ας σταματήσουμε να εκμεταλλευόμαστε το πρόβλημα του καθένα. Θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας στη θέση του. Ειδικά σε μικρές κοινωνίες που μια απλή περιγραφή φωτογραφίζει άτομα. Δεν άλλαξε η ζωή μου προς το καλύτερο ή το χειρότερο μετά απο ένα τέτοιο γεγονός που συνέβει σε κάποιον συνάνθρωπο, δεν υπάρχει λόγος για περισσότερη έκθεση. Μη πατάμε κι όσους γονατίζουν.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis