home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFirst Featured

Φωτιά: Αντιπλημμυρικά σε Αραχναίο και Γκάτζια πριν πνιγούν το χειμώνα

Κάηκαν χίλια ελαιόδεντρα και βλάστηση που εμπόδιζε τις πλημμύρες

Επιτακτική είναι η ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα μετά τη μεγάλη φωτιά στο Αραχναίο και τη Γκάτζια, πριν έλθει ο χειμώνας και ξεκινήσουν οι βροχοπτώσεις.

Την ανάγκη να θωρακιστούν τα χωριά απέναντι σε αντιπλημμυρικά φαινόμενα επισηαμίνουν οι κάτοικοι και φαίνεται ότι γίνεται αντιληπτό από την πολιτική εξουσία, κάτι που διαφαίνεται από δήλωση του κυβερνητικού βουλευτή Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος επισκέφθηκε τα χωριά και δήλωσε:

«Συζήτησα με τους κατοίκους και άκουσα την ανησυχία τους, πέρα από τα έργα αποκατάστασης και τις αποζημιώσεις για τα περίπου χίλια ελαιόδεντρα που χάθηκαν, να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν άμεσα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα για να προστατευθούν οι οικισμοί που βρίσκονται στους πρόποδες του Αραχναίου από την πλευρά των καμένων.

Ο κίνδυνος πλημμύρας είναι μεγάλος, ιδίως καθώς η κλιματική αλλαγή τα τελευταία χρόνια παράγει ολοένα και συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα και νεροποντές».

Είναι λοιπόν αναγκαίο τα έργα αυτά να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση και να ολοκληρωθούν εγκαίρως, επισημαίνει ο βουλευτής, ακούγοντας τα αιτήματα των κατοίκων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button