home design 800x400
home design 1170Χ320

Καύσωνας: Ολονυχτία στις παραλίες του Αργολικού- Δυσφορία στα αστικά κέντρα

Η ζέστη κράτησε μακριά από τα καυτά σπίτια τον κόσμο το βράδυ της Παρασκευής, που αναζητούσε «όαση» δροσιάς δίπλα στη θάλασσα – Ο καιρός του Σαββάτου
Καραθώνα τη νύχτα

Στις παραλίες ξενύχτησαν λόγω του καύσωνα πολλοί το βράδυ της Παρασκευής, μακριά από τα καυτά σπίτια στα οποία πλέον οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν κάνει τη ζωή δύσκολη. Προκειμένου να είναι κλεισμένοι μέσα με την τεχνητή δροσιά του κλιματιστικού προτίμησαν να βρίσκονται δίπλα στην αύρα της θάλασσας, κάνοντας νυχτερινό μπάνιο και παραμένοντας μέχρι το πρώτο φως του ήλιου.

Η παραλία της Καραθώνας, η Ψιλή Άμμος στο Τολό και το Κιβέρι έσφυζαν από κόσμο την περασμένη νύχτα. Με το μαγιό, μια πετσέτα ή την ξαπλώστρα, οικογένειες και παρέες όλων των ηλικιών, εκατοντάδες ντόπιοι κυρίως, πέρασαν την περασμένη νύχτα, αναζητώντας την «όαση» δίπλα στη θάλασσα, από το «καμίνι» της πόλης.

Ανάλογη εικόνα αναμένεται και σήμερα Σάββατο, αφού στα αστικά κέντρα θα είναι έντονο το αίσθημα δυσφορίας.

Ο καιρός το Σάββατο

Συνθήκες καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες στους 42-44 βαθμούς Κελσίου θα επικρατήσουν και το Σάββατο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Υψηλές ελάχιστες και έντονο αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Στο Άργος, το Ναύπλιο και το Κρανίδι τα θερμόμετρα αναμένεται να δείξουν 41 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας, ενώ υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έντονο θα είναι το αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 40-42 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 42-43, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 42-44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 40 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis