home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Αρχείο

Καθ’ οδόν ο “5ος Δρόμος Αξιών” αφιερωμένος στον Στέλιο Κυριακίδη

Το μετάλλιο του Μαραθωνίου της Βοστώνης και άλλα σπάνια αντικείμενα του αθλητή, θα εκτεθούν στο κοινό

Αφιερωμένος στο μεγάλο Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη θα είναι ο “5ος Δρόμος Αξιών” που διοργανώνεται από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους και το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Μέριμνας & Αθλητισμού, ΚΕΔΑΜ

Ο Στέλιος Κυριακίδης έμεινε γνωστός για την μεγάλη νίκη του στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946 που την εποχή εκείνη ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού. Ήταν ο πρώτος αθλητής εκτός Αμερικής-Καναδά που νίκησε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και ο πρώτος που χρησιμοποίησε χρονομετρητή χειρός.

Αυτό το θρυλικό μετάλλιο του Μαραθωνίου της Βοστώνης και άλλα σπάνια αντικείμενα του αθλητή, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι βρεθούν το Σάββατο 31 Ιουλίου στους Στρατώνες του Καποδίστρια στο Άργος, αφού παράλληλα με τη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου θα λειτουργήσει έκθεση αφιερωμένη στον Κυριακίδη.

Ο Στέλιος Κυριακίδης είναι ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρωπισμού, μέχρι τις μέρες μας, που κράτησε ψηλά την σημαία ενός έθνους και βοήθησε Έλληνες στα δύσκολα χρόνια μετά την Κατοχή. 

Το χρηματικό έπαθλο που αντιστοιχούσε για την νίκη του δεν το κράτησε παρά το έδωσε για βοήθεια στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό που ζούσε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του.

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 18:00.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button