home design 800x400
home design 1170Χ320

Ziria Festival: Οι “Ιχνευταί” του Σοφοκλή γυρίζουν στην πατρίδα τους

O Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και το Ziria Festival παρουσιάζουν στο οροπέδιο της Ζήρειας μια μαγευτική και ανεπανάληπτη εμπειρία

Σε μια μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία μάς προσκαλούν ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και το Ziria Festival οι οποίοι παρουσιάζουν στο οροπέδιο της Ζήρειας την ξεχωριστή παράσταση “Ιχνευταί” του Σοφοκλή. Η υπόθεση πραγματεύεται την αναζήτηση από τους σάτυρους της ιστορίας δημιουργίας του πρώτου μουσικού οργάνου από τον θεό Ερμή, στο όρος Κυλλήνη ή Ζήρεια όπως είναι σήμερα ευρύτερα γνωστή. Επομένως, το οροπέδιο της Ζήρειας είναι αναμφίβολα το καταλληλότερο και το πιο υπέροχο φυσικό σκηνικό για την αναβίωση του μύθου.

Πρόκειται για τον τόπο που κατά τον μύθο, ο Ερμής κατασκεύασε την πρώτη λύρα, εκεί που για πρώτη φορά ακούστηκε η μουσική!  

Μετά το μύθο, θα ακολουθήσει μια ιστορική, ιαματική μουσική συνεύρεση με τους Πετρολούκα Χαλκιά και Βασίλη Κώστα γνωστούς ως «THE SOUL OF EPIRUS».

Για περισσότερες πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων και τιμές μπορείτε να καλέσετε στο 2743026470.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

▪️Να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε ζεστά ρούχα και κλειστά παπούτσια.

▪️Θα βρισκόμαστε στα 1550 μέτρα υψόμετρο και κάνει κρύο το βράδυ στη Ζήρεια.

▪️Αν θέλετε μπορείτε να φέρετε καρεκλάκι αλλά να γνωρίζετε πως ▪️θα καθήσετε πίσω από την «πλατεία» ή περιμετρικά, ώστε να μην ενοχλούνται όσοι κάθονται κάτω.

▪️Για να έλθετε, από την Εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών βγαίνετε στην έξοδο για Ξυλόκαστρο-Τρίκαλα και αμέσως συνεχίζετε για Τρίκαλα.  Περνάτε τα Τρίκαλα και συνεχίζετε προς το Χιονοδρομικό Kέντρο Ζήρειας.  Όλοι οι δρόμοι είναι πολύ καλοί όπως και η οδική σήμανση.

▪️Όταν φθάσετε στο χιονοδρομικό κέντρο, οι άνθρωποί μας θα σας κατευθύνουν.

Το πρωί και το μεσημέρι της επομένης, 1ης Αυγούστου το διήμερο συνεχίζεται με 


► ξενάγηση στο σπήλαιο που γεννήθηκε ο Ερμής, και στη συνέχεια στα Τρίκαλα:
► περίπατο σε πανέμορφο μονοπάτι στα Τρίκαλα με συνοδεία αρχαίων αυλών και κιθάρας από το μουσικό σχήμα “Ευτέρπη”

► έκθεση με αρχαία όργανα,

► συναυλία με αρχαία και όχι μόνο όργανα από τους “PAUSIS” με καλεσμένη την Αλεξάνδρα Σιετή και

► μια πολύ σημαντική ζωντανή συζήτηση με τίτλο “αναζητώντας την πρώτη νότα”, με τον Πετρολούκα Χαλκιά, τον Βασίλη Κώστα και τον γνωστό παραγωγό και μουσικολόγο Κρίστοφερ Κινγκ σε ζωντανή σύνδεση από την Αμερική, με συντονίστρια την Κατερίνα Καφετζή. 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis