home design 800x400
home design 1170Χ320

Φωτιές στην Κορινθία: Έσβησε στην Αλμυρή – Σε επιφυλακή στο Καλέντζι

Φωτιά άναψε και στο πεδίο βολής στην Κόρινθο αλλά και στον Φενεό – Για εμπρησμό μιλούν οι κάτοικοι

Κανένα ενεργό μέτωπο δε φαίνεται να υπάρχει πλέον στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην Αλμυρή Κορινθίας. Επίσης, ανενεργή θεωρείται και η φωτιά μεταξύ Καλεντζίου και Σπαθοβουνίου, ωστόσο στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις εθελοντών και πυροσβεστικής υπό το φόβο των αναζωπυρώσεων.

Συγκεκριμένα, νωρίς το απόγευμα τα μέτωπα στην Αλμυρή – Γαλατάκι κατασβέστηκαν πλήρως, καθώς οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επίγειες και εναέριες, όπως και πεζοπόρα τμήματα είχαν καταφέρει να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά νωρίς το βράδυ.

Από την άλλη στο Καλέντζι η φωτιά που κατέστρεψε καλλιέργειες με σταφίδες, ελιές και πεύκα, αντιμετωπίζεται με αυξημένη επιφυλακή αφού τόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν όσο και η τοπογεωγραφία της περιοχής φοβίζουν τους υπεύθυνους για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Επιπλέον, σήμερα Κυριακή 25 Ιουλίου, το μεσημέρι, εστία φωτιάς εντοπίστηκε στο Πεδίο Βολής στην Κόρινθο, η έγκαιρη όμως επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας απέτρεψε την επέκτασή της.

Την ίδια στιγμή, στο Φενεό και συγκεκριμένα σε ένα από τα πιο φημισμένα καστανοβούνια της περιοχής, στο επονομαζόμενο Ηρώο, εντοπίστηκε από κατοίκους και εθελοντές φωτιά νωρίς το απόγευμα. Η άμεση επέμβαση απέτρεψε την εξάπλωσή της, ωστόσο οι κάτοικοι εκφράζουν φόβους ότι επρόκειτο για εμπρησμό και καλούν όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις μέρες που οι κλιματικές συνθήκες ευνοούν τις πυρκαγιές.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis