home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτικήΑρκαδία

Καύση απορριμμάτων: Έρχεται από την πίσω πόρτα;

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού υποστηρίζει ότι με το νέο Εθνικό Σχεδιασμό προωθείται η καύση των απορριμμάτων και η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισής τους

Η προώθηση της ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων, η οποία εκφράστηκε ως παράμετρος του νέου Εθνικού Σχεδιασμού από τον ίδιον τον πρωθυπουργό, εκτιμάται ότι υποκρύπτει την καύση των απορριμμάτων και την εντάσσει στη διαχείριση των απορριμμάτων από την πίσω πόρτα.

Αυτό ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γ. Παπαηλιού τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο ναρκοθετείται η πολιτική της ανακύκλωσης.

Παράλληλα, ο βουλευτής Αρκαδίας αναφέρει ότι η ρύθμιση για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ δεν συνιστά μνημονιακή δέσμευση, αλλά κυβερνητική επιλογή για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και εις βάρος των οικονομικών του ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΕΗ και του Δημοσίου Πρόκειται δηλαδή για την εκποίηση εθνικού πλούτου, χωρίς οικονομική και εθνική λογική Η απολιγνιτοποίηση, της οποίας τον χρονικό ορίζοντα η κυβέρνηση της ΝΔ έχει περιορίσει ασφυκτικά. οδηγεί στη μεταλιγνιτική εποχή.

Αυτή, προκειμένου να προετοιμαστεί, τονίζει ο κ. Παπαηλιού, χρειάζεται χρόνο και σχεδιασμό Η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε χρόνο παρέχει, ούτε ως προς την προετοιμασία και το σχεδιασμό είναι συνεπής, με αποτέλεσμα οι περιοχές που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση, όπως η Μεγαλόπολη, να κινδυνεύουν να καταστούν «κρανίου τόποι»

Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, πλούσιας βιοποικιλότητας και ιστορικότητας, όπως το Μαίναλο και το Λύκαιον Όρος, πρέπει να αποτραπεί, διότι θα επηρεάσει το οικοσύστημα αυτών των περιοχών και θα ανατρέψει το σύνολο των κοινωνικών λειτουργιών και των οικονομικών δραστηριοτήτων των κατοίκων, αναφέρει μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button