home design 800x400
home design 1170Χ320

Τι εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Την αυστηροποίηση των μέτρων για τις παιδικές κατασκηνώσεις εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει σήμερα. Ειδικότερα, αναμένεται να εισηγηθεί την διεξαγωγή μοριακού τεστ ή rapid στην είσοδο της κατασκήνωσης και κατά την παραμονή εκεί να γίνονται τακτικοί έλεγχοι με self-test.

Το θέμα βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ειδικών μετά και την εμφάνιση δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού σε παιδικές κατασκηνώσεις τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ των οποίων σε Σοφικό Κορινθίας και Ηλεία.

Μάλιστα ορισμένες εξ αυτών μπορεί να φιλοξενούν ακόμη και 1.500 άτομα, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για μια ταχεία εξάπλωση των κρουσμάτων δεδομένης και της μετάλλαξης «Δέλτα» που τείνει να επικρατήσει.

Σημειώνεται ότι πολλαπλοί συναγερμοί που ισχυροποιούν τη θέση ότι αντιμετωπίζουμε ήδη το τέταρτο κύμα της πανδημίας της COVID-19 ηχούν στις υγειονομικές αρχές της χώρας μας.

Εκτός από τον υψηλό αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, αυξήθηκε κατακόρυφα ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού αλλά και το ποσοστό των θετικών τεστ. Οι ειδικοί αναμένουν περαιτέρω εξάπλωση του κύματος με αρκετές χιλιάδες κρούσματα σε ημερήσια βάση τον Αύγουστο, το οποίο, αν και προς το παρόν αφορά σε μεγάλο ποσοστό τους νέους, δεν αποκλείεται να πλήξει και τους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών. Στο πλαίσιο αυτό, επιστήμονες και πολιτεία τονίζουν την ανάγκη να εμβολιαστούν άμεσα όσοι το έχουν αμελήσει ή διστάζουν, ενώ παράλληλα εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκταθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και σε παιδιά άνω των 12 ετών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis