home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Επιτροπή Προσωπικοτήτων θέλει ο Κωστούρος για την ονοματοδοσία των οδών

Καλοδεχούμενη αλλά πρόχειρη χαρακτηρίζει την πρόταση της τοπικής παράταξης «Ανάπλι Εμπρός!» ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος. Μάλιστα κάνει λόγο για σύγκρουση με την υπάρχουσα νομοθεσία, αφήνοντας αιχμές για τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες «έχουν απορρίψει δύο φορές την πρόταση του δήμου για απόδοση του ονόματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Αναλυτικά η απάντηση του δημάρχου στην πρόταση του «Ανάπλι Εμπρός!»:

«Η πρόταση που κατατέθηκε από Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου, είναι κατ’ αρχήν καλοδεχούμενη. Πλην όμως παραβιάζει ανοιχτές θύρες καθώς, όπως είναι γνωστό η απόδοση τιμής σε συμπολίτες μας -και όχι μόνον- αποτελεί άξονα πολιτικής της Δημοτικής μας Αρχής. Επιπλέον, είναι φανερό ότι έχει συνταχθεί στο πόδι με κύριο στόχο την απόκτηση μιας κάποιας δημοσιότητας.

Ήδη, με αποφάσεις της δικής μας Δημοτικής Αρχής, έχει πραγματοποιηθεί ονοματοδοσία σημαντικών κτηρίων και εγκαταστάσεων της πόλης μας με το όνομα σημαντικών Δημοτών που συνέδεσαν το όνομά τους με την κοινωνία μας. Αναφέρω χαρακτηριστικά την ονοματοδοσία του “Τριανόν” με το όνομα του ιστορικού μαέστρου Βασίλη Χαραμή και του “Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου” της πόλης με το όνομα του προπονητή Κώστα Γκούβερη. Θυμίζω ακόμη ότι έχουμε τιμήσει με ειδικές εκδηλώσεις πολλούς συμπολίτες μας καθώς και φίλους του Δήμου Ναυπλιέων, για την συνολική συνεισφορά τους ή για υπηρεσίες προς την πόλη και την ιστορία της.

Να πληροφορήσω με την ευκαιρία τους Δημότες, ό,τι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες δύσκολα αποδέχονται την απόδοση νέων ονομασιών. Για παράδειγμα, έχουν απορρίψει δύο φορές την πρόταση του δήμου για απόδοση του ονόματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ως εκ τούτου, κάθε πρόταση ονοματοδοσίας είναι καλοδεχούμενη αρκεί να μην είναι γραμμένη πρόχειρα και να μη συγκρούεται με την υπάρχουσα νομοθεσία.

Για τον σκοπό αυτό προτιθέμεθα να συστήσουμε Ειδική Επιτροπή Προσωπικοτήτων που θα εξετάσουν και θα διαμορφώσουν ολοκληρωμένη πρόταση η οποία και θα τεθεί υπό την έγκριση των αιρετών του δήμου και των υπηρεσιών του κράτους.

Κλείνοντας, να θυμίσω ότι μόλις προ ολίγων ημερών αποφασίσαμε και προωθούμε την ονοματοδοσία οδού στο Ναύπλιον με τα ονόματα των εθνομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, προκειμένου οι πράξεις τους και η θυσία τους να μείνουν χαραγμένες στην ιστορία, “ες αεί”».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis