home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Στο μηχανογραφικό από φέτος η Τουριστική Σχολή

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν. (ΦΕΚ τ.Β’ 2428/7-6-2021), με την οποία ορίζονται οι ειδικότητες των Τουριστικών ΙΕΚ που θα περιλαμβάνονται στο Παράλληλο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν φέτος με τον κωδικό που τους έχει χορηγηθεί από το σχολείο τους οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ μετά την ανάρτηση των βαθμολογιών τους , καθώς και ο αριθμός εισακτέων ανά ειδικότητα.

Για το ΙΕΚ Πελοποννήσου (Τουριστική Σχολή Αργους) υπάρχουν οι ειδικότητες:

  1. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (25 θέσεις στο πρωινό και 25 θέσεις στο απογευματινό τμήμα) και
  2. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τουρισμό (Τεχνικός Τουριστικού Γραφείου) με την Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος να προσφέρει 25 θέσεις ( πρωινό τμήμα).

Η ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας της Τουριστικής Σχολής Άργους δεν θα είναι φέτος στο μηχανογραφικό δελτίο οπότε οι ενδιαφερόμενοι-νες θα καταθέσουν την ηλεκτρονική τους αίτηση με την δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης εντός του καλοκαιριού.

Για τις θέσεις που θα καλυφθούν εκτός της διαδικασίας του παράλληλου μηχανογραφικού και για όλες τις ειδικότητες, θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται η ισχύουσα διαδικασία αιτήσεων και εγγραφών με σχετική προκήρυξη που θα σταλεί από το Υπ. Τουρισμού όπως κάθε χρόνο με μοριοδοτούμενα κριτήρια.

Η υποβολή του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου θα γίνει κατά την ίδια ακριβώς περίοδο υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (μηχανογραφικού δελτίου πρώτης φάσης) σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπ Παιδείας σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Δικαίωμα συμπλήρωσης του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. έχουν: α) οι τελειόφοιτοι του σχολικού έτους 2020-2021 είτε συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του οικείου σχολικού έτους είτε όχι και β) οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων του ίδιου σχολικού έτους, τελειόφοιτοι και μη.

Τα αποτελέσματα των επιτυχόντων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., θα ανακοινωθούν ταυτόχρονα με αυτά των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η εγγραφή των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Η κατάρτιση των πινάκων κατάταξης των ενδιαφερομένων και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων στα Τουριστικά Ι.Ε.Κ. θα είναι τα ίδια για όλα τα Δημόσια Ι.Ε.Κ., σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην υπ΄ αριθμ. 5954/23-06-2014 (Β΄ 1807) Υπουργική Απόφαση περί του Κανονισμού Λειτουργίας των Ι.Ε.Κ., όπως ισχύει. Σημειώνεται ότι η προαναφερθείσα διαδικασία θα είναι η πρώτη φάση για την εισαγωγή σε Τουριστικό Ι.Ε.Κ. για το έτος κατάρτισης 2021-2022, δεδομένου ότι θα ακολουθήσει, όπως κάθε χρόνο, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και επιλογής καταρτιζόμενων, την περίοδο Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το άρθρο 25 του ν. 4763/2020 και τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Ι.Ε.Κ (αρμοδιότητας, ΥΠΑΙΘ ή άλλων Υπουργείων).

Η δεύτερη αυτή φάση θα αφορά στις θέσεις ανά ειδικότητα που: α) δεν, καλύφθηκαν από την διαδικασία υποβολής του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, καθώς και β) δεν προκηρύχθηκαν κατά την ανωτέρω διαδικασία. Επισημαίνεται ότι δικαίωμα αίτησης – εγγραφής σε Τουριστικο Ι.Ε.Κ. (επίπεδο 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων) έχουν μόνο απόφοιτοι ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων (επίπεδο 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων), όπως αυτά ορίζονται στον ν. 4763/2020.

Οι αιτήσεις των υποψήφιων καταρτιζόμενων της πρόσκλησης, θα υποβληθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2021. Στη συνέχεια ακολουθούν οι διαδικασίες επιλογής καταρτιζόμενων σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής και εγγραφών που ισχύουν σε κάθε Δημόσιο Ι.Ε.Κ. για την έναρξη του εξαμήνου κατάρτισης. Διευκρινίζεται ότι, υποψήφιοι που συμπλήρωσαν το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο αλλά δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε τμήμα Τουριστικού Ι.Ε.Κ., διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής στην προαναφερόμενη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, επιλογής και εγγραφών καταρτιζομένων Ι.Ε.Κ., κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου κατόπιν σχετικής προκηρύξεως από το Υπ Τουρισμού.

Ο διευθυντής της Σχολής κ. Καχριμάνης θεωρεί σημαντική καινοτομία του Υπουργείου Τουρισμού την ένταξη των σχολών μας στο παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο αναγνωρίζοντας και αναδεικνύοντας το σημαντικό και εξειδικευμένο έργο που προσφέρεται κάθε χρόνο στους σπουδαστές και όσους/όσες τους ενδιαφέρει η τουριστική εκπαίδευση βασιζόμενη σε εμπειρία 40 χρόνων και πλέον από εκπαιδευτικό προσωπικό πολύχρονης επαγγελματικής τουριστικής σταδιοδρομίας και χώρους με κατάλληλο για τον σκοπό αυτό εξοπλισμό. Επίσης και με ένα δίκτυο συνεργαζόμενων τουριστικών επιχειρήσεων με αμειβόμενη και εποπτευόμενη πρακτική άσκησης σε τουριστικούς χώρους επιπέδου τόσο εντός της Αργολίδας όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μάλιστα με την πρόσφατη ΚΥΑ που εξέδωσε το Υπ Τουρισμού επεκτείνεται το δίκτυο τουριστικών επιχειρήσεων για πρακτική άσκηση σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις χαρακτηριζόμενες ως « Μπουτίκ ».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν και οι ενδιαφερόμενοι-νες και στο τηλ 27510 20115 & 20127 αλλά και με αποστολή μέιλ στο [email protected]

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis