home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σχέδιο συγχώνευσης των νοσοκομείων σε Άργος και Ναύπλιο αποκάλυψε ο Κοντοζαμάνης

Ένα νοσοκομείο στην Αργολίδα σε δύο κτήρια φέρεται να προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός, σύμφωνα με όσα άφησε να εννοηθούν από το βήμα της βουλής ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης το απόγευμα της Δευτέρας.

Αυτό πρακτικά θα σημάνει (αν σημάνει τελικά) συγχώνευση των δύο νοσηλευτικών μονάδων και όχι χτίσιμο νέου νοσοκομείου ανάμεσα στα δύο, όπως έχουν ζητήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και φορείς του νομού.

«Ένα νοσοκομείο σε δύο κτήρια»

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας: «Πράγματι υπάρχει πρόβλημα στην παιδιατρική κλινική, εξετάζουμε λύσεις, το πρόβλημα θα λυθεί εντός του πλαισίου του ίδιου του νοσοκομείου… Γιατί μιλάω για ένα νοσοκομείο σε δύο κτήρια, γιατί το Ναύπλιο έχει δύο παιδιάτρους που κάνουν εξωτερικά ιατρεία, επομένως υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου».

Ο Ανδρέας Πουλάς που είχε θέσει και ερώτημα στον αν. υπουργό αναφορικά με την έλλειψη παιδιάτρων στο Νοσοκομείο Άργους, πρότεινε τη λύση για ένα νοσοκομείο σε ένα κτήριο ανάμεσα σε Άργος και Ναύπλιο. «Ανοίγετε τους ασκούς του αιόλου, κανείς στην Αργολίδα δεν θα είναι ήρεμος από αύριο», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, απαντώντας στα όσα προανέφερε ο αν. υπουργός.

Για παρανόηση των όσων είπε, έκανε λόγο ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στη δευτερολογία του, όπου έκανε λόγο για έναν οργανισμό στον οποίο θα πρέπει να βρεθούν λύσεις για το πως θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.

Θα συγχωνευτούν κλινικές;

Ακόμα βέβαια βρισκόμαστε σε ένα πολύ πρώιμο στάδιο αναφορικά με το μέλλον των νοσηλευτικών μονάδων Άργους και Ναυπλίου, που τώρα υπάγονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας.

Αν πάψουν να λειτουργούν αυτόνομα, τότε θα υπάρξει μοίρασμα κλινικών ανάμεσα στα δύο κτήρια σε ένα μοντέλο που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πώς και με ποιον τρόπο θα είναι λειτουργικό και αν θα επιφέρει μείωση προσωπικού.

Το βίντεο της συζήτησης

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τη συζήτηση στη βουλή:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis