home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Α. Πουλάς: Άμεσα παιδίατροι για το νοσοκομείο Άργους

Το πρόβλημα της αδυναμίας λειτουργίας του παιδιατρικού τμήματος της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους, λόγω έλλειψης παιδιάτρων, επεσήμανε ο Ανδρέας Πουλάς, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή.

Ο κ. Πουλάς αρχικά τόνισε το γεγονός ότι ο Νομός Αργολίδας παραμένει ακάλυπτος από παιδιατρική περίθαλψη, καθώς στη Νοσοκομειακή Μονάδα του Άργους, έχει μείνει αυτή τη στιγμή μόνο ένας παιδίατρος Επιμελητής Β’ και παρά τις φιλότιμές προσπάθειές του, το πρόγραμμα των εφημεριών του παιδιατρικού τμήματος είναι αδύνατον να καλυφθεί και μάλιστα αυτό συμβαίνει σε μία περίοδο που η χώρα βρίσκεται προ των πυλών του 4ου κύματος της πανδημίας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε καταγγελίες πολιτών στο διαδίκτυο για παιδιατρικά περιστατικά που διακομίστηκαν επειγόντως στο Νοσοκομείο και δεν υπήρχε παιδίατρος να τα εξετάσει και να τα περιθάλψει, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η υγεία των παιδιών, ενώ τόνισε και το γεγονός ότι το παιδιατρικό τμήμα της νοσηλευτικής μονάδας του Άργους για να λειτουργήσει πλήρως, να καλύπτει όλες τις εφημερίες και να ανταποκρίνεται στις παιδιατρικές ανάγκες του Νομού χρειάζεται τουλάχιστον άλλους τρεις παιδιάτρους.

Ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας, έθεσε υπόψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και το γεγονός ότι η Αργολίδα κάθε καλοκαίρι κατακλύζεται από τουρίστες, πολλοί από τους οποίους είναι οικογένειες με μικρά παιδιά, κάτι που καθιστά απολύτως αναγκαία την πλήρη λειτουργία του εν λόγω παιδιατρικού τμήματος.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση, την 6η ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου γιατί ενώ γνώριζαν την κατάσταση και τη στιγμή που η διευθύντρια του τμήματος ήταν σε διαδικασία συνταξιοδότησης, προχώρησαν σε μετακίνηση παιδιάτρου από τη Νοσηλευτική Μονάδα του Άργους στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου.

Επίσης, ο κ. Πουλάς ρώτησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, πώς ακριβώς θα λειτουργήσει η παιδιατρική κλινική της Νοσοκομειακής Μονάδας Άργους η οποία ετοιμάζεται με δαπάνη από δωρεά ιδιώτη, χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, καταλήγοντας ότι οι μόνοι ζημιωμένοι από αυτή την κατάσταση είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αργολίδας.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button