Home design
home design

Επαφές Νίκα για υποδομές και φυσικό αέριο

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Επαφές Νίκα για υποδομές και φυσικό αέριο

Συνάντηση στην Αθήνα είχε χθες Παρασκευή 9 Ιουλίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και άλλα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το αντικείμενο της συνάντησης αφορούσε τις δυνατότητες χρηματοδότησης μεγάλων οδικών έργων στην Περιφέρεια, για τα οποία έχει ενημέρωση και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Βάση της συζήτησης αποτέλεσε το γεγονός ότι οι πιστώσεις του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027 για έργα υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου περιορίζεται μόλις στα 28.000.000 ευρώ.

“Ολα τα ζητήματα που αφορούν καίρια έργα της Περιφέρειας, τα έθεσα εκ νέου, για μία ακόμα φορά, και στον γ.γ. Υποδομών, εν όψει και της έλευσης, μέσα στον Ιούλιο, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφέρειά μας” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφθηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου συζήτησε το θέμα του φυσικού αερίου σε συνάντησή του με στελέχη του εν λόγω υπουργείου.

Οπως δήλωσε ο Π. Νίκας, η εκτίμηση που αποκόμισε από τη σημερινή του συνάντηση είναι ότι τα πράγματα όσον αφορά το φυσικό αέριο σε Αργος, Ναύπλιο, Σπάρτη και Καλαμάτα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, με βασικό παράγοντα να αποτελεί η χρηματοδότηση των 20.000.000 ευρώ που έχει διασφαλίσει η Περιφέρεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου προς όλα τα μεγάλα αστικά της κέντρα.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis