home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πότε θα γίνουν πανηγύρια στην Αργολίδα

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Πότε θα γίνουν πανηγύρια στην Αργολίδα
Χωρίς πανηγύρια σε Νέο Ροεινό και Βιβάρι μέχρι νεοτέρας

Καλοκαίρι, εκτός από θάλασσα και ήλιο, άντε και μερικές αποδράσεις στο βουνό, για την Αργολίδα σημαίνει πανηγύρι στο χωριό. Ωστόσο τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού μπορεί να μπλοκάρουν συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Ειδικότερα η λειτουργία πανηγύρεων επιτρέπεται στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό του εμβολιασμού του πληθυσμού τους, 14 ημέρες μετά από την πρώτη δόση, υπερβαίνει το 50%.

Η εκκίνηση των εμβολιασμών τον περασμένο Γενάρη άνοιξε μια χαραμάδα ελπίδας για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, ωστόσο οι τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις δείχνουν ότι εμβολιαστικά πολλές περιοχές είναι πολύ πίσω στο χτίσιμο της ανοσίας, μεταξύ των οποίων και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, που μπορεί σε επίπεδο Περιφέρειας να είναι σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με άλλους νομούς, αλλά γενικά στην Περιφέρεια το μέσο ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων δεν ξεπερνά το πενιχρό 32%, από τα χαμηλότερα στην Ελλάδα.

Θα γίνουν πανηγύρια στην Αργολίδα;

Η Αργολίδα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι την Κυριακή 4 Ιουλίου, είχαν γίνει εμβολιασμοί σε 47.565 άτομα. Από αυτά είχαν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα τα 37.853.

Σε ποσοστά, έχει εμβολιαστεί με έστω και μία δόση, το 47,80% ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί φθάνουν το 38.12% (https://covid19.gov.gr/covid-map).

Για να ξεκινήσουν τα πανηγύρια στο νομό, θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 50%, κάτι που είναι θέμα ημερών να συμβεί. Ωστόσο για να ξανακούσουμε κλαρίνα θα πρέπει να περάσουν και 14 ημέρες από τη στιγμή που θα έχει συμπληρωθεί αυτό το ποσοστό. Και όλα αυτά φυσικά με την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξει κάτι στα μέτρα που ανακοινώνει εβδομαδιαία η κυβέρνηση.

Πάμε για Αύγουστο

Έτσι λοιπόν αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού» και ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 12 Ιουλίου (ανανεώνεται κάθε Δευτέρα η σχετική Απόφαση), σημαίνει ότι πιθανότατα δεν έχει πανηγύρι για την Αργολίδα, τουλάχιστον για το μήνα Ιούλιο. Όμως τον Αύγουστο υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να επανεκκινήσουν τα πανηγύρια, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Σημειώνουμε τέλος ότι σε αντίθεση με τα πανηγύρια, οι εμποροπανηγύρεις μπορούν να διεξαχθούν κανονικά με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis