home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δείτε βίντεο από το ξέφρενο κορωνοπάρτι της διασποράς που γέμισε με κορωνοϊό την Ίο

Στην επιβεβαίωση του περιστατικού με τα κρούσματα κορωνοϊού σε πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Σαντορίνη – Ραφήνα προχώρησε ο Βασίλης Κικίλας. Ο Υπουργός Υγείας έκανε λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη, γεγονός που -όπως τόνισε- αναδεικνύει τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

Το βράδυ της Τετάρτης 73 άτομα υποβλήθηκαν σε rapid tests στο λιμάνι της Ραφήνας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Hταν όλοι τους επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Super Express” από την Ίο. Το πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 χθες με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ιο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο.

Σήμερα Πέμπτη το Super Express απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και αναχώρησε για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο.

Τι συνέβη

Οι 30 περίπου από τους 17χρονους ήταν μια μεγάλη παρέα που κανόνισαν όλοι μαζί να επισκεφθούν την Ίο για ολιγοήμερες διακοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν από Αθήνα αλλά εκεί γνωρίστηκαν και με άλλους νεαρούς και πήγαν όλοι μαζί σε μεγάλο πάρτι.

Ορισμένοι αποδεδειγμένα και με συμπτώματα νόσησαν από κορωνοϊό και έμειναν στην Ιο καθώς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν. Οι υπόλοιποι επέστρεψαν χθες στη Ραφήνα, αφού μπήκαν σε καραντίνα στο πλοίο, και ελέγχθηκαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα προκύπτει ότι τουλάχιστον 14 επιβάτες του πλοίου από Ίο προς Ραφήνα βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, 12 άτομα που βρίσκονται ακόμα στο νησί, μπήκαν σε καραντίνα, καθώς εμφάνισαν συμπτώματα.

Επί ποδός τέθηκαν το λιμενικό της Ραφήνας και δύο περιπολικά. Πολλοί γονείς βρίσκονταν επίσης εκεί, αγωνιώντας για τα παιδιά τους. Αμέσως μετά, αναμενόταν να γίνει απολύμανση του πλοίου.

Ο δήμαρχος Ραφήνας κ. Μπουρνούς δήλωσε σήμερα ότι οι νεαροί ήταν απομονωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σε ειδικό χώρο, ενώ όταν έφτασαν ελέγχθησαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας. Επίσης, το πλοίο απολυμάνθηκε.

Δείτε εικόνες από το ξέφρενο κορωνοπάρτι της διασποράς:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis