home design 800x400
home design 1170Χ320

Χρυσάφι ο καφές για όσους δεν εμβολιάστηκαν

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Χρυσάφι ο καφές για όσους δεν εμβολιάστηκαν

Χρυσάφι θα πληρώνουν τον καφέ τους όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό από τις 15 Ιουλίου. Ο λόγος; Τίθενται σε ισχύ τα μέτρα που θα επιτάσσουν την είσοδο στην καφετέρια για τους ανεμβολίαστους με μοριακό ή rapid test, τα οποία κοστίζουν 60 και 20 ευρώ αντίστοιχα.

Με άλλα λόγια, όποιος δεν έχει εμβολιαστεί για να πιει έναν καφέ θα πρέπει να πληρώσει 63,5 ευρώ ή 23,5, αντί για 3,5 που κάνει κανονικά το ρόφημα. Μάλιστα, αν κάποιος θελήσει να βγει για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα που δεν θα καλύπτεται από τη χρονική διάρκεια του τεστ, θα πρέπει να το επαναλαμβάνει, με ό,τι συνεπάγεται σε κόστος.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον διαχωρισμό των χώρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας σε αυτούς που θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους και σε μεικτούς χώρους.

Όλοι οι χώροι συναθροίσεων που μπορούν να υποδέχονται κοινό δηλώνονται, κατ’ επιλογή, ως αμιγείς (από τις 15 Ιουλίου και έπειτα) ή ως μικτοί, σε ειδική πλατφόρμα, και φέρουν ειδική σήμανση στην είσοδό τους.

Αμιγείς χώροι
Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Μικτοί χώροι
Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες ή έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου COVID-19 (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Όλοι οι χώροι συναθροίσεων που μπορούν να υποδέχονται κοινό δηλώνονται, κατ’ επιλογή, ως αμιγείς (από τις 15 Ιουλίου και εντεύθεν) ή ως μικτοί, σε ειδική πλατφόρμα, και φέρουν ειδική σήμανση στην είσοδό τους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis