home design 800x400
home design 1170Χ320

A. Πουλάς: Δίνουμε ψήφο ανοχής, όχι όμως αποδοχής της πολιτικής σας για την δημόσια υγεία

Ανδρέας Πουλάς

Ο βουλευτής Αργολίδας, κ. Ανδρέας Πουλάς, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για την κύρωση δωρεών του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος και λοιπών διατάξεων μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

 • Ακούσαμε χθες τον Πρωθυπουργό της χώρας να τάζει στους νέους επίδομα για να εμβολιαστούν. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι η στρατηγική των προνομίων στους εμβολιασμένους που φτάνει στα όρια του λαϊκισμού, τακτική την οποία ακολουθούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, δεν αρκεί για την επιτάχυνση των εμβολιασμών.
 • Στη μάχη της εμβολιαστικής θωράκισης της χώρας δεν αρκούν μόνο τα προνόμια στους εμβολιασμένους. Η κυβέρνηση θα πρέπει στοχευμένα να εντοπίσει τους λόγους για τους οποίους ορισμένοι πολίτες δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και να πράξει αναλόγως.
 • Παρότι οι δωρεές είναι ένα πολύτιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, που σε συνδυασμό με τις κρατικές δαπάνες για την υγεία, έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει υγειονομικά την χώρα, δεν εντάσσεται σε έναν πραγματικό σχεδιασμό για την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ.
 • Με την επαναφορά των δημόσιων νοσοκομείων στην κανονική τους λειτουργία και την επαναλειτουργία των κλινικών τους, θα μετρήσουμε την πραγματική δυναμική του ΕΣΥ σε κλίνες ΜΕΘ και θα δούμε τι θα μείνει ως παρακαταθήκη για την μετά Covid εποχή.
 • Μέχρι σήμερα δεν έχετε δώσει κανένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των προσλήψεων μονίμου προσωπικού που έχετε εξαγγείλει και που σε κάθε περίπτωση είναι σταγόνα στον ωκεανό.
 • Δεν έχετε βάλει μπροστά τους νέους οργανισμούς των δημόσιων νοσοκομείων.
 • Την ίδια ώρα βλέπουμε μία έντονη πρόθεση να ελέγχετε τα πάντα, όπως την παράταση των διοικήσεων των ΥΠΕ και την δυνατότητα διορισμού στις θέσεις Διοικητή και Υποδιοικητή ατόμων από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους (ακόμα και από δικαστές και πανεπιστημιακούς) που δεν έχουν καμία σχέση με την υγεία. Ίσως με μόνο ουσιαστικό προσόν, την φιλική σχέση τους με την κυβέρνηση.
 • Σήμερα εσείς ισχυρίζεστε ότι έχετε αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία κατά 788 εκατ. ευρώ το 2020, για την αντιμετώπιση του κορονοϊου. Πόσα όμως από τα κονδύλια αυτά είναι πραγματικές δαπάνες που ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και πόσες είναι σπατάλες σε απευθείας αναθέσεις, σε αυτοδιαγνωστικά τεστ, σε rapid tests και σε προσλήψεις από το παράθυρο ημέτερων και κολλητών;
 • Ήδη προσπαθείτε επικοινωνιακά να «ξεπλύνετε» τον ιδιωτικό τομέα, μιλώντας για δήθεν «επιτυχημένη» συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κατά τη διαχείριση της πανδημίας – ενώ η αλήθεια είναι ότι αφήσατε σκόπιμα το ΕΣΥ να αναλάβει αποκλειστικά τα Covid περιστατικά.
 • Και μέσα σε όλα αυτά, περιλαμβάνετε και διατάξεις αποσπασματικές, που μοιάζουν περισσότερο με διευθετήσεις, παρά με ολοκληρωμένες ρυθμίσεις στην σωστή κατεύθυνση.
 • Επιχειρείτε μόνιμα να εκβιάζετε την θετική ψήφο ανοχής μας, με πρόσχημα την ψήφιση συμβάσεων δωρεών που έχει ανάγκη το σύστημα, λόγω της πολυετούς υστέρησης πόρων.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis