home design 800x400
home design 1170Χ320

Μάχη με τις κατσαρίδες δίνουν στο Ναύπλιο – Πλήγμα για πολλές γειτονιές

Έφοδος από κατσαρίδες στο Ναύπλιο με το που μπήκε το καλοκαίρι, με τον κόσμο να προσπαθεί με εντομοκτόνα και κάθε άλλο τρόπο να τις εξαφανίσει. Πολλές γειτονιές, τόσο στην Παλιά Πόλη, όσο και αλλού αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα αυτές τις ημέρες.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα απεντόμωσης σε όλο το μήκος των δικτύων αποχέτευσης στην πόλη του Ναυπλίου, από εξειδικευμένο συνεργείο που συνεργάζεται με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου.

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι οι ψεκασμοί των φρεατίων δεν επιλύουν συνολικά το πρόβλημα της εμφάνισης κατσαρίδων αν δεν έχει προηγηθεί συντονισμένη απεντόμωση των οικιών. Στην περίπτωση αυτή μετά τους ψεκασμούς των φρεατίων οι κατσαρίδες αναζητούν σημεία διαφυγής και έτσι καταφεύγουν στις οικίες καθιστώντας δώρον άδωρον τους ψεκασμούς που έχουν γίνει στα φρεάτια. Για τον λόγο αυτό συνιστάται να έχει προηγηθεί η απεντόμωση των κατοικιών ή των επιχειρήσεων πριν τους ψεκασμούς των φρεατίων.

Κατσαρίδες μεγάλου, αλλά και μικρού μεγέθους έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και λίγες εβδομάδες στο κέντρο και στις συνοικίες του Ναυπλίου προκαλώντας φόβο και δυσάρεστα συναισθήματα στους πολίτες, οι οποίοι ζητούν από τον δήμο να γίνουν ακόμα περισσότεροι ψεκασμοί στα σημεία που εμφανίζονται.

Κατσαρίδες εχθροί της υγείας

Οι κατσαρίδες, εκτός του ότι είναι αποκρουστικά και ενοχλητικά έντομα, αποτελούν και έναν από τους πιο σημαντικούς εχθρούς της υγείας των ανθρώπων, καθώς κουβαλούν μια τεράστια γκάμα ασθενειών. Συνήθως εμφανίζονται σε εμπορικά δίκτυα όπου παράγονται τρόφιμα, όπως εστιατόρια και catering. Παρόλα αυτά δεν είναι ασυνήθιστο να τις βρούμε και σε οικιακούς χώρους δηλαδή σε κουζίνες και φυσικά στις αποχετεύσεις.

Κυρίως, αποτελούν μάστιγα τον καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Είναι νυχτόβια έντομα, αλλά όταν οι πληθυσμοί τους είναι αρκετά μεγάλοι περιφέρονται και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σαν κρησφύγετα χρησιμοποιούν σκοτεινά και υγρά μέρη σε ρωγμές τοίχων, χάσματα σε σωληνώσεις, συσσωρευμένα αντικείμενα (φιάλες, εφημερίδες, κούτες, κ.λπ.), χώρους. Κάτω και πίσω από ψυγείο, φούρνο, κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας, ντουλάπια, συρτάρια κ.λπ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ (Οδός Παπανικολάου)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis