home design 800x400
home design 1170Χ320

Καμία απόφαση ακόμα για το τελεφερίκ στη Μομεμβασιά

Μονεμβασιά θέα προς τη θάλασσα από ξενοδοχείο

«Ο Δήμος Μονεμβασιάς εκπόνησε, μέσω της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. προμελέτη για την προμήθεια και εγκατάσταση αναβατορίου για το Κάστρο της Μονεμβασιάς.

Αντικείμενο της υποβληθείσας προμελέτης αποτελεί η διερεύνηση δυνατότητας εγκατάστασης αναβατορίου για την εξασφάλιση της πρόσβασης σε ηλικιωμένα άτομα και άτομα με κινητικές δυσκολίες στον αρχαιολογικό χώρο της Άνω πόλης Μονεμβασίας.

Η εν λόγω μελέτη εξετάστηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην υπ’ αρ. 23/8-6-2021 Συνεδρίαση (Θέμα 26ο) και αναμένεται η έκδοση της οικείας απόφασης».

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στην Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σχετικά με την «Κατασκευή τελεφερίκ στη Μονεμβασία».

Η προηγηθείσα Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου:

«Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Λακωνίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπικές ιστοσελίδες του διαδικτύου, προσφάτως, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης για την κατασκευή τελεφερίκ, που θα συνδέει τον χώρο έξω από την κεντρική πύλη της Κάτω Πόλης με την Άνω Πόλη, στο Κάστρο της Μονεμβασίας.

Το έργο αυτό θα επιτρέπει την προσβασιμότητα στον ανωτέρω χώρο σε πολλές ομάδες συνανθρώπων μας, Έλληνες και ξένους, που μέχρι τώρα, τους ήταν δύσκολο ή και απαγορευτικό να επισκέπτονται την Άνω Πόλη, με άνεση και ασφάλεια. Επιπλέον, η κατασκευή τελεφερίκ θα διευκολύνει τη μεταφορά των τόσο αναγκαίων υλικών για τις όποιες εργασίες αναστήλωσης του εν λόγω ιστορικού μνημείου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε, στα πλαίσια της ανάγκης αύξησης του τουριστικού ρεύματος στη Μονεμβασία, της περαιτέρω προβολής και διευκόλυνσης της προσβασιμότητας της Άνω Πόλης του Κάστρου της, στην κατασκευή τελεφερίκ, το οποίο θα μετακινεί “προς” και “από” τον εν λόγω χώρο τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες, αλλά και θα μεταφέρει υλικά;».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis