home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Ένα βουνό σκουπίδια ανάμεσα στις πορτοκαλιές (φωτορεπορτάζ)

ΧΑΔΑ στην περιοχή Μπομπέϊκα του δήμου Άργους Μυκηνών

Ένα βουνό από σκουπίδια ανάμεσα στις πορτοκαλιές συναντά όποιος περάσει από την περιοχή Μπομπέϊκα, στο δήμο Άργους Μυκηνών. Ο ΧΑΔΑ συνεχίζει να λειτουργεί και η βρωμιά από τα σκουπίδια θα υπάρχει εκεί τουλάχιστον μέχρι το Φθινόπωρο.

Η ιστορία με τη χωματερή αυτή έρχεται από παλιά και οι προσπάθειες να σταματήσει να λειτουργεί, εξαντλούνται πλέον στην κατασκευή του εργοστασίου που είναι σε εξέλιξη. Μέχρι τότε, δεν έχει βρεθεί άλλη λύση.

Η εικόνα με το βουνό από τα σκουπίδια, πάνω από το οποίο πετούν γλάροι, φαίνεται από μακριά. Πάνω από τα δέντρα του κάμπου υψώνεται αυτός ο λόφος και όταν κανείς πλησιάζει κοντά βλέπει την πραγματική εικόνα που κατέγραψε και ο φωτογραφικός φακός του anagnostis.org

Χώμα και αδρανή

Τα σκουπίδια συχνά καλύπτονται με χώμα, ενώ για να προληφθεί η ανάφλεξη πάνω από το χώμα με τα σκουπίδια πέφτουν και αδρανή υλικά, μια λευκή σκόνη από λατομεία.

Το βλέμμα όλων είναι στην ολοκλήρωση της κατασκευής του εργοστασίου, ώστε να πάψει η λειτουργία της παράνομης χωματερής, μέσα στον κάμπο, ανάμεσα στις πορτοκαλιές.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Άργους Δημήτρη Κρίγγο από τον Σεπτέμβριο όταν θα λειτουργήσει το εργοστάσιο που κατασκευάζεται, θα γίνει αποκατάσταση του χώρου.

Ο ΧΑΔΑ σήμερα

Βουνό και στο παρελθόν

Παλιότερες φωτογραφίες από το ίδιο σημείο δείχνουν ότι οι σημερινές εικόνες δεν διαφέρουν από ανάλογες εικόνες του παρελθόντος.

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Ενα τοπίο που δημιούργησε ο άνθρωπος σημείο αναφοράς για το Κέντρο Περιβάλλοντος Νέας Κίου,που φιλοξενεί χιλιάδες μαθητές απο την Ελλάδα και πρέπει να τους διδάσκει πηγαίνοντας εκεί πως ο άνθρωπος κατάφερε και δημιούργησε αυτό το ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ βουνό απο σκουπίδια-διοξίνη ,καταστρέφοντας την υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται σε 800 μέτρα απόσταση,είναι απορίας άξιο πως δεν διαμαρτύρεται κανείς θιγόμενος απο την Νέα Κίο η οποία πλήττεται θανάσιμα εδω και 10 χρόνια, εδώ να αναφέρουμε πως η Νέα Κίος έχει το μεγαλύτερο ποσοστό καρκινοπαθών αναλογικά στον Νομό,θανόντων και νοσούντων,ενώ επί εποχής Κατριλιώτη η χωματερή ηταν το ενα εικοστό από ότι είναι σήμερα υπήρχε θύελλα αντιδράσεων, γίνονταν πορείες διαμαρτυρίας,κλείσιμο δρόμων λαικές εξεγέρσεις,σήμερα άκρα του τάφου σιωπή,αντ αυτού κάποιοι δήθεν ψευτοκουλτουριάρηδες ασχολούνται με πανηγυράκια χορούς και θεατράκια ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των κατοίκων,συμπέρασμα , μετά τον Κατριλιώτη ο οποίος έσβησε στο καθήκον έσβησε και η Νέα Κίος από τον χάρτη γενικώτερα, παραπαίουσα στην αφάνεια, στην μιζέρια ,στην ανυποληψία ,στην απραξία δυστυχώς, φαίνεται περίτρανα αυτό γιατί δεν υπάρχει κανείς σε αυτόν τον τόπο ούτε ενα στο εκατομμυριοστό να συγκριθεί με το τεράστιο ΜΕΓΕΘΟΣ του πολιτικού άντρα του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΗΘΟΥΣ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ, ΓΝΩΣΗΣ ,ΟΡΑΜΑΤΟΣ, που λεγόταν ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΙΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ .

  2. Γιαλουρης

    Υπάρχουν κ αξιόλογοι νομίζω, ο τροχαλιας από την Άρτα, ο φουστανέλας από την Τρίπολη, ο κολοτουμπας, ο παγοπιος, το λιαλουδι, ο οφας ηλεκτρολόγος, ο ηθοποιός απ τη καρυα, ο Βαγγέλακης, θα ήταν υπέροχος θίασος για μια θεατρική παράσταση στα κιανα για τον πελαργο, γιατί σε εξωτερική θέα θα καούν, αυτούς δεν ψηφίζετε τελευταία, τι περιμένετε, έχετε ότι σας αξίζει!!!!!!!!!!

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis