home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑθλητισμός

Ε.Π.Σ. Αργολίδας: O απολογισμός της τετραετίας 2017-2021

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας -και συγκεκριμένα το Δ.Σ. της Ένωσης- αναλύει τα πεπραγμένα της τετραετίας 2017-2021 και -μέσω της ανακοίνωσης της- αναφέρει τα εξής:

«Η βελτίωση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων ή δημιουργία νέων, ήταν ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος μας προεκλογικά. Με πολύ δουλειά, μεθοδικότητα και σωστό προγραμματισμό βλέπουμε οι κόποι μας να πιάνουν τόπο. Το θέμα των γηπέδων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το Αργολικό ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια. Η κατασκευή των νέων γηπέδων θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του Αργολικού ποδοσφαίρου.Ένα όνειρο πολλών ετών για την Ε.Π.Σ.Αργολίδας γίνεται πραγματικότητα.

Πέρασαν πενήντα επτά ολόκληρα χρόνια από την ίδρυση της  Ε.Π.Σ.Αργολίδας για να καταφέρει να αποκτήσει το πρώτο της Ενωσιακό γήπεδο. Το πρώτο γήπεδο από τα τέσσερα Ενωσιακά που έχουμε προγραμματίσει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου το 2018 είναι το ιδιόκτητο γήπεδο της ομάδας του Α.Ο.Πανανυφιακού στο οποίο προχωρούν οι εργασίες βελτίωσης με την τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα. Επιτέλους οι ποδοσφαιριστές των Μικτών μας ομάδων και η ομάδα του Α.Ο Πανανυφιακού αποκτούν “το δικό τους σπίτι”.

Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων της Π.Ε.Αργολίδας

Διαβάστε ακόμα

Α. Κατασκευή Ενωσιακού γηπέδου ποδοσφαίρου με βοηθητικούς και υποστηρικτικούς χώρους προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ με «κωδικό 2017ΕΠ02600009» μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έγινε η αγορά του οικοπέδου (υπενθυμίζω ότι η αγορά του οικοπέδου 23 στρεμμάτων έχει ολοκληρωθεί από το Φεβρουάριο του 2019 στην περιοχή της Νέας Τίρυνθας). Ακόμη περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια τη μελέτη κατασκευής του γηπέδου.

ΒΒελτίωση & Συντήρηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων με κωδικό «2017ΕΠ52600004 ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΡΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 3.080.000 €».

Με τα παρακάτω υποέργα:

1. Βελτίωση αγωνιστικής επιφάνειας των γηπέδων Τολού, Αγίου Δημητρίου(Μετόχι), Ανυφίου(ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΓΗΠΕΔΟ) και Φιχτίων με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα συνολικού προϋπολογισμού 1.040.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στα γήπεδα Τολού και Ανυφίου και σύντομα θα ξεκινήσουν στα γήπεδα των Φιχτίων και Αγίου Δημητρίου. (δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι εργασίες τοποθέτησης του τεχνητού χλοοτάπητα). Η σύμβαση ολοκλήρωσης του παραπάνω έργου έληξε τον Ιανουάριο του 2021(ήταν οκτώ μήνες).Ζήτησε και πήρε ο εργολάβος του έργου από την Οικονομική Επιτροπή τρίμηνη παράταση η οποία έληξε.

2. Βελτίωση αγωνιστικής επιφάνειας των ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ γηπέδων Μυκηνών και Μαλανδρενίου με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα συνολικού προϋπολογισμού 360.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος και είναι έτοιμα για δημοπράτηση από Αύγουστο –Σεπτέμβριο 2019. Ήταν να δημοπρατηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2019.Περιμένουμε εκ νέου δημοπράτηση του έργου.

3. Προμήθεια και αντικατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα των γηπέδων Ερμιόνης και Πορτοχελίου συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ ( Έχει ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από τον Αύγουστο του 2019) μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων καθώς προμήθεια και αντικατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα του γηπέδου 5χ5 στην Παλαιά Επίδαυρο συνολικού προϋπολογισμού 35.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Βρίσκονται από το 2019 στην επιτροπή προμηθειών προς δημοπράτηση.

4. Προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων για τα γήπεδα Πορτοχελίου, Ηλιοκάστρου και Νέας Επιδαύρου συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή.

5. Βελτίωση αγωνιστικής επιφάνειας των γηπέδων Νέου Ηραίου(Χώνικας) και του γηπέδου 5χ5 στα Μπόρσας με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα συνολικού προϋπολογισμού 265.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Άργους- Μυκηνών. Αναμένουμε τη δημοπράτηση του έργου.

6. Προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων για το γήπεδο Λιμνών συνολικού προϋπολογισμού 30.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Άργους- Μυκηνών. Αναμένουμε τον ανάδοχο του έργου.

7. Προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων για το γήπεδο Κοιλάδας συνολικού προϋπολογισμού 40.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Ερμιονίδας. Αναμένουμε τη δημοπράτηση του έργου από το 2019.

8. Προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων για τα γήπεδα των Διδύμων και των Φιχτίων συνολικού προϋπολογισμού 69.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπολείπεται η έγκριση του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης καθώς και από το Δήμους Ερμιονίδας και Άργους-Μυκηνών. Αναμένουμε τη δημοπράτηση του έργου από το 2019.

9. Ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου της Αγίας Τριάδας συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Ναυπλιέων.Πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου και να δημοπρατηθεί.

Επίσης την τετραετία  2017-2021 πραγματοποιήθηκαν :

1. Διεξαγωγή   δύο  τουρνουά  ποδοσφαίρου στη μνήμη του πρώην Προέδρου της Ε.Π.Σ.Αργολίδας“ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ” με συμμετοχή 50 ομάδων και 1000 ποδοσφαιριστών.

2. Η 4η Περιφερειακή Συνάντηση Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης Ελληνικού Ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις Ενώσεις Αργολίδας, Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας/Ιθάκης, Ζακύνθου, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης   αναπτύχθηκαν από στελέχη της Ομοσπονδίας οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το στρατηγικό πλάνο, στην προσπάθειά μας  για αναβάθμιση του ποδοσφαίρου.

Η συζήτηση θα επικεντρώθηκε  στους εξής πυλώνες:

Grassroots / Ακαδημίες / Άνοιγμα στην κοινωνία

Ανάπτυξη γυναικείου ποδοσφαίρου

Ανάπτυξη Εθνικών Ομάδων / Αναπτυξιακές Διοργανώσεις

Εκπαίδευση / Νέες τεχνολογίες

3. Συμμεριζόμενοι τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία του covid-19 πρόθεσή μας είναι να θωρακίσουμε το ποδόσφαιρο της  Αργολίδας με την διενέργεια 2000τέστ  αντισωμάτων και αντιγόνου SARSCOVID-19 (γρήγορα τεστ γνωστά και ως ‘’rapidtestcovid’’σε ποδοσφαιριστές, διαιτητές ,παρατηρητές και παράγοντες.

4. Στις 29-30/07-2018, πραγματοποιήθηκε  σχολής ανανέωσης ταυτοτήτων τριετίας προπονητών, επιπέδου UEFA-A και UEFA-B  τόσο στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Αργολίδας όσο και στο Δ.Α.Κ. Ναυπλίου.

5. Πραγματοποιήθηκε η ετήσια  εορταστική εκδήλωση–κοπή πίτας – βραβεύσεις «Γιορτή του Ποδοσφαίρου» το Φεβρουαρίου 2018 και του 2019.Κατά την διάρκεια της γιορτής  πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις παλαιών και νέων ποδοσφαιριστών, διαιτητών, αλλά και παραγόντων που βοήθησαν στην ανάπτυξη του Αργολικού ποδοσφαίρου όλα αυτά τα χρόνια και διακρίθηκαν για το ήθος τους ,στην πορεία τους στα γήπεδα της Αργολίδας. Επίσης παρευρέθηκαν σπουδαίες προσωπικότητες από τον χώρο του ποδοσφαίρου με πανελλήνια αναγνώριση.

Η γιορτή του ποδοσφαίρου έχει και κοινωνικές διαστάσεις, καθώς έχει σκοπό να προωθήσει και να προβάλλει το άθλημα και τον αθλητισμό εν γένει στην περιφερειακή μας ενότητα.

6. Διοργανώσαμετην διεξαγωγή φιλικού αγώνα  στις 12 Νοεμβρίου 2018, στο ΔΑΚ Ναυπλίου μεταξύ βετεράνων ποδοσφαιριστών από την  Περιφέρεια  Πελοποννήσου και της αντίστοιχης ομάδας του Δήμου KartalOzBalkangucu της Κωνσταντινούπολης , η οποία στελεχωνόταν  από διεθνείς επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί με τα χρώματα των ομάδων της Κωνσταντινούπολης (Γαλατασαράι,  Ιστανμπούλσπορ,  Μπεσίκτας, Φενερμπαχτσέ),στα πλαίσια φιλίας και καλής γειτονίας

7. Επαναφέραμε το θεσμό του SUPERCUP  το 2017-2018 που είχε καταργηθεί από την προηγούμενη διοίκηση της Ε.Π.Σ.Αργολίδας.

8. Η Ε.Π.Σ. Αργολίδας σε συνεργασία με την Κ. Ε. Δ. και την Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης, το διάστημα 2017-2021 πραγματοποίησε έξι νέες σχολές διαιτησίας. Επίσης προμηθεύσαμε στους Διαιτητές μας νέες στολές και αντιανεμικά.

9. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η λειτουργία σχολών προπονητών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας  σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ.Αργολίδαςπου πραγματοποιήθηκαν στην Αργολίδα .

Πιο συγκεκριμένα:

  • Σχολή UEFA C που πραγματοποιήθηκε σε Τολό( θεωρητικό κομμάτι) και Δ.Α.Κ. Δρεπάνου( πρακτικό κομμάτι).
  • Σχολή UEFA B που πραγματοποιήθηκε σε Τολό( θεωρητικό κομμάτι) και Δ.Α.Κ. Δρεπάνου( πρακτικό κομμάτι).
  • Σχολή UEFA C για την οποία πραγματοποιήθηκε επανεξέταση τόσο στο θεωρητικό, όσο και στο πρακτικό κομμάτι στα γήπεδα του Δήμου Ναυπλιέων.
  • Σχολή UEFA D που εντάσσεται στο εξαετές πλάνο ανάπτυξης της Ε.Π.Ο «ΜΠΑΛΑ ΠΑΝΤΟΥ», και έλαβε χώρα στο Άργος.
  • Επίσης ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ» που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εκπαιδευτών της Ε.Π.Ο. σε δημοτικά σχολεία του Ναυπλίου, ενώ είχαμε και την αξιολόγηση των παικτών προεπιλογής εθνικών ομάδων στο Δ.Α.Κ. Λέρνας.

10. Διεξαγωγή Φιλικών  αγώνων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

11. Σε συνεργασία της Ε.Π.Σ.Αργολίδας με το Τμήμα Ερυθρού  Σταυρού Άργους έγιναν σεμινάρια για τριετή πιστοποίηση σε Φυσικοθεραπευτές ,Νοσηλευτές  για ‘’Πρώτες Βοήθειες σε τραυματίες ποδοσφαιριστές ‘’ και ‘’Βασική Υποστήριξη Ζωής BLS’’ με χρήση απινιδωτή.

12. Σε συνεργασία της Ε.Π.Σ.Αργολίδας  με την Επιτροπή Εθνικών Ομάδων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας  πραγματοποιήθηκαν στο ΔΑΚ Ναυπλίου στις 06/02/2018 και 08/02/2018 δύο Διεθνείς  φιλικοί αγώνες μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Παίδων U-17 Ελλάδας – Σλοβενίας.

13. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας, στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που περνά η χώρα μας με την έξαρση των κρουσμάτωνCovid-19 και την επιταχυνόμενη μείωση των αποθεμάτων αίματος, αλλά και η ανθρωπότητα γενικότερα, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας και το Σύλλογο Δεσμοί Αίματος διοργάνωσαν  στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος στο Άργος εθελοντική αιμοδοσία.

14.Το Νοέμβριο του 2019 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων παρουσία 1000 και πλέον προσκεκλημένων.

15. Στις Μικτές  Ομάδες της Ε.Π.Σ.Αργολίδας  την τετραετία 2017-2021 έγινε συστηματική και μεθοδική δουλειά υπό την καθοδήγηση του Ενωσιακού μας προπονητή του Κώστα Νεφρού και του  προπονητικού επιτελείου, αυτό φαίνεται από τα  πολύ καλά αποτελέσματα που έχουν φέρει  σε σύγκριση  με  παλαιότερες χρονιές και αν δεν προέκυπτε η κρίση της πανδημίας  τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμη καλύτερα. Εμείς  ως Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζουμε τις  Μικτές μας ομάδες και είμαστε πάντα δίπλα τους σε ότι χρειαστούν,όπως  προμήθεια αθλητικού  εξοπλισμού(φόρμες, στολές, μπάλες, αντιανεμικά, μπουφάν κ.λ.π).

16. Την τετραετία 2017-2021 έχουμε κάνει απονομές με κύπελλα και μετάλλια σε όλα τα σωματεία της Ένωσης που ανέβηκαν κατηγορία  καθώς και στα πρωταθλήματα των παίδων,εφήβων και νέων.

17. Μετά από εξήντα χρόνια η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας απέκτησε Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από την ΓΓΑ, καθώς και την εγγραφή της στο Αθλητικό Μητρώο.

Με τις συντονισμένες ενέργειες μας η  Ε.Π.Σ. Αργολίδας  αναδεικνύεται συνεχώς στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας. Δεν μένουμε όμως εκεί, καθώς προχωράμε σε όλα τα μέτωπα.Χωρίς πίεση, αλλά με όρεξη και μεράκι μεθοδεύσαμε και οργανώσαμε με τον καλύτερο τρόπο την Ένωση των τελευταίων ετών, ώστε σήμερα οι κριτικές που δεχόμαστε να είναι μόνο θετικές  και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όλων των σωματείων.

Η Ε.Π.Σ. Αργολίδας κινούμενη πάντα με οδηγό την ανάπτυξη του Αργολικού ποδοσφαίρου, θα συνεχίσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με μεθοδικότητα και οργάνωση».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button