home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚορινθίαΑρκαδίαΜεσσηνίαΛακωνίαΟικονομίαΑχαΐαFeatured

Αγορά σπιτιού έως 100.000 ευρώ: Πού υπάρχουν ευκαιρίες στην Πελοπόννησο

Η αγορά ακινήτων δείχνει να ανακάμπτει σταδιακά, μετά τη σημαντική πτώση που καταγράφηκε το 2020, η οποία αποδίδεται στις ευρύτερες επιπτώσεις της πανδημίας. Ήδη ευκαιρίες για αγορά σπιτιού κάτω από 100.000 ευρώ παρουσιάζονται σε όλη την Επικράτεια, ακόμα και σε παραδοσιακά τουριστικές πόλεις, όπως το Ναύπλιο, η Καλαμάτα και το Λουτράκι.

Το 2020 καταγράφηκε μια μείωση της τάξης του -8,3% στη ζήτηση ακινήτων προς ενοικίαση και κατά -2,2% σε ό,τι αφορά τη ζήτηση για αγορά. Λίγους μήνες αργότερα, ωστόσο, δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που ξεκίνησαν, εκ νέου, το «σαφάρι» για αγορά η ενοικίαση. Από τα στοιχεία του Spitogatos προκύπτει πως η ζήτηση για ακίνητα προς πώληση σε όλη την επικράτεια αυξήθηκε κατά 61%, ενώ για ενοικίαση κατά 30%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη RE/MAX Ελλάς, περισσότερα από 8 στα 10 ακίνητα που πωλήθηκαν στην Ελλάδα το περασμένο έτος αφορούσαν διαμερίσματα, μονοκατοικίες ή μεζονέτες και πολύ μικρότερο ποσοστό επαγγελματικά ακίνητα (γραφεία, καταστήματα) και οικόπεδα-αγροτεμάχια. Σε ό,τι αφορά τις κατοικίες, οι 6 στους 10 αγοραστές επέλεξαν παλαιά ακίνητα, ηλικίας άνω των 30 ετών.

Λανσάρουν και πάλι στεγαστικά δάνεια οι τράπεζες

Με τα ενοίκια να μην υποχωρούν, παρά την πανδημία και τη διαφαινόμενη πτώση του Airbnb το περασμένο έτος, αρκετοί στρέφονται στην εκδοχή της αγοράς ακινήτου. Στην ίδια κατεύθυνση «σπρώχνουν» και οι νέες αντικειμενικές αξίες. Ακόμη μία αιτία είναι και η νέα στρατηγική των τραπεζών να «λανσάρουν» ξανά τα στεγαστικά δάνεια.

Σε αυτό συνετέλεσε η αύξηση των καταθέσεων κατά 17, 6 δισ. ευρώ εν μέσω πανδημίας, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021 αυξήθηκαν κατά 741 εκατ. ευρώ.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι πως αν ο ενδιαφερόμενος διαθέσει ο ίδιος το 25% της αξίας αγοράς του ακινήτου και δανειοδοτηθεί το υπόλοιπο 75%, τότε σε πολλές περιπτώσεις η μηνιαία δόση του στεγαστικού δανείου διάρκειας 30 ετών διαμορφώνεται ακόμη και στο 50% του μηνιαίου μισθώματος, αν μίσθωνε το συγκεκριμένο ακίνητο που ενδιαφέρεται να αγοράσει.

Αγορά κατοικίας με κάτω από 100.000 ευρώ

Η ομάδα του Θέμη Μπάκα από το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates «χτένισε» τις λίστες ακινήτων που είναι διαθέσιμα προς πώληση και δημιούργησε έναν οδηγό για 7 ζώνες της χώρας. Από τις λίστες προκύπτει ότι σήμερα υπάρχουν ευκαιρίες για αγορά ακινήτου (τουλάχιστον δύο υπνοδωματίων και από 1ο όροφο και άνω) σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στην Πελοπόννησο.

Στην Πελοπόννησο

Δείτε στοιχεία και για αρκετές περιοχές της περιφέρειας. Μεταξύ αυτών Ναύπλιο, Καλαμάτα, Κόρινθος, Τρίπολη, Λουτράκι, Σπάρτη, Πάτρα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button