home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Αργολίδα: Θα προλάβει ο ανάβαλος τη λειψυδρία;

Με επερώτηση προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας ερωτούν για την πρόοδο των έργων μεταφοράς νερού του Αναβάλου στον πρώην δήμο Μιδέας.

Όπως αναφέρουν:

«Το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι έντονο σε όλη την Αργολίδα, που απειλείται σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα με ερημοποίηση. Το πρόβλημα αυτό είναι εντονότατο στα χωριά του πρώην δήμου Μιδέας που πλέον ανήκουν διοικητικά στον δήμο Ναυπλιέων, στα οποία οι αγρότες αναγκάζονται να αντλούν νερό από μεγάλα βάθη, πολύ κακής ποιότητας υψηλής αγωγιμότητας και με τεράστιο κόστος. Για τον λόγο πρίν από σχεδόν μια δεκαετία ξεκίνησε το έργο κατασκευής αγωγών μεταφοράς νερού απ τον Ανάβαλο για την άδρευση της περιοχής και την ανακούφιση των αγροτών.

Παρά το γεγονός ότι οι αγωγοί μεταφοράς του νερού έχουν ολοκληρώθει και για το βόρειο δίκτυο που καταλήγει στην Αμυγδαλίτσα και για το νότιο δίκτυο που κατάλήγει στον Αμαρίανο…

Παρά το γεγονός ότι εχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης των εκτάσεων για την κατασκευή των λιμνοδεξαμενών. Το έργο εδώ και οκτώ χρόνια παραμένει στάσιμο , νερό δεν έχει πάει και οι αγρότες, ειδικά με την φετινή ξηρασία, βρίσκονται σε απόγνωση…

Με δεδομένο λοιπόν ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του έργου, και κατασκευαστικά και χρηματοδοτικά, έχει ολοκληρωθεί σας ρωτάμε:

Α) Είναι στον σχεδιασμό και στις προτεραιότητες σας η ολοκλήρωση του έργου;

Β) Εχετε προβεί σε κάποιες ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου;

Γ) Σε πόσο χρονικό διάστημα προβλέπετε ότι θα ήταν εφικτό να ολοκληρωθεί το μικρο τμήμα του έργου που απομένει, ενος έργου κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας για μια ολόκληρη περιοχή;»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button