home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Πώς ξεγέλασαν ηλικιωμένη και της πήραν 1000 ευρώ

Ένα παλιό κόλπο που όμως αποδείχθηκε πετυχημένο χρησιμοποίησαν απατεώνες για να ξαφρίσουν ηλικιωμένη σε χωριό του Άργους. Η γιαγιά βρισκόταν μόνη στον κήπο όταν την πλησίασαν άγνωστοι άνδρες λέγοντάς της ότι «είμαστε τεχνικοί της ΔΕΗ και ήρθαμε να σας κόψουμε το ρεύμα»!

Στη συνέχεια οι «μαϊμού υπάλληλοι» πέρασαν στο …παρασύνθημα και ζήτησαν από την ηλικωμένη 1.000 ευρώ για να μην προβούν σε διακοπή.

Η μεγάλης ηλικίας γυναίκα τρόμαξε στην ιδέα ότι θα μείνει χωρίς ηλεκτρικό και αφού εισήλθε μέσα στο σπίτι βρήκε τα χρήματα που της ζήτησαν και τους τα έδωσε.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες ώστε να ταυτοποιήσει τους δράστες, που πιθανότατα να έχουν ξανακάνει την ίδια απάτη.

Τι πρέπει να προσέξουν τα υποψήφια θύματα

Την προσοχή στους καταναλωτές εφιστούν οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή τα κρούσματα εξαπάτησης καταναλωτών από άτομα, τα οποία προφασίζονται την ιδιότητα του υπαλλήλου της ΔΕΗ.

Όπως επισημαίνεται:

  • Τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε καμία περίπτωση και καμία υπηρεσία που παρέχει η Εταιρία δεν ζητούν χρηματική αμοιβή από τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο ακίνητό τους.
  • Στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχει παρασχεθεί από την Εταιρία ειδική υπηρεσιακή ταυτότητα, την επίδειξη της οποίας θα πρέπει να ζητούν οι καταναλωτές προκειμένου να επαληθεύσουν ότι πράγματι πρόκειται για εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
  • Στην περίπτωση που ο καταναλωτής έχει υπόνοιες για εξαπάτηση από τους υπαλλήλους που τον επισκέπτονται, πρέπει να καλεί άμεσα τα τηλέφωνα βλαβών που αναφέρονται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ή στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΔΔΗΕ της εκάστοτε περιοχής.
  • Ιδιαίτερη προσοχή: Κανείς τεχνικός της ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει λόγο να ζητήσει να μπει μέσα στο σπίτι σας για έλεγχο του ηλεκτρολογικού σας πίνακα ή της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης. Αυτό είναι δουλειά του αδειούχου εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου σας. Οι τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ μπορούν και πρέπει να έχουν ευχερή πρόσβαση και δυνατότητα εργασίας στον μετρητή ή τους μετρητές (διάταξη) ΔΕΗ και στα στοιχεία (καλώδιο κλπ) που τους συνδέουν με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis