home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΗλεία

Ισόβια για τον ψυχρό δολοφόνο της Αμαλιάδας

Σε ισόβια κάθειρξη και 11 χρόνια καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας ο 68χρονος, ο οποίος τον Μάρτιο του 2020 είχε σκοτώσει στα Άσπρα Σπίτια τον 77χρονο Αναστάσιο Βέργο και τραυματίσει σοβαρά την σύζυγό του, θεωρώντας ότι της είχε αφαιρέσει την ζωή!

Όπως αναφέρει το newsbomb.gr, το στυγερό έγκλημα, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, με τον δράστη να έχει σκοπό, να αφαιρέσει τις ζωές όχι μόνο του άτυχου 77χρονου, αλλά και της 72χρονης συζύγου και του γιού του. Ο γιός του θύματος είχε γλιτώσει από τύχη επειδή είχε καθυστερήσει να πάει στο χωράφι. Ωστόσο τον συνάντησε λίγο αργότερα στον δρόμο και κατάφερε να ξεφύγει από τα πυρά του!

Τον πυροβόλησε εν ψυχρώ

Ο άτυχος 77χρονος στις 30 Μαρτίου του 2020, μαζί με την σύζυγό του κατευθύνονταν με αγροτικό αυτοκίνητο σε χωράφι τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν γεωργικές εργασίες, όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους συνάντησαν τον 68χρονο δράστη.

Σύμφωνα με το patrisnews, ο 68χρονος πυροβόλησε εν ψυχρώ με καραμπίνα τον 77χρονο, στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει επί τόπου την ζωή του. Αμέσως μετά, ο δράστης πυροβόλησε την 72χρονη σύζυγο του 77χρονου στον θώρακα και στο γόνατο, και στη συνέχεια διέφυγε με το αυτοκίνητο τους!

Στην διαδρομή, συνάντησε τον γιο του ζευγαριού, ο οποίος βλέποντας τον 68χρονο να οδηγεί το αυτοκίνητο του πατέρα του, υποψιάστηκε πως κάτι παράξενο συμβαίνει και προσπάθησε να τον σταματήσει.

Τότε ο 68χρονος άρχισε να πυροβολεί ξανά, προσπαθώντας παράλληλα να απομακρυνθεί. Ο γιος κατάφερε να αποφύγει τα πυρά και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία.

Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί συνέλαβαν τον 68χρονο, ο οποίος κρατούσε ακόμα το όπλο!

Ο ρόλος του εκτελεστή

Ο συνήγορος της οικογένειας Βέργου κ. Γεώργιος Κονταξής χαρακτήρισε το έγκλημα ως ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα που έχουν απασχολήσει τον νομό μας τα τελευταία χρόνια.

Σε δήλωση του στην εφ. «Πατρίς» μετά την ετυμηγορία του Δικαστηρίου, είπε χαρακτηριστικά:

«Ο κατηγορούμενος, εκείνο το πρωινό της 30ης-3-2020, στα Άσπρα Σπίτια, λειτούργησε ως μια μηχανή εξολόθρευσης οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας Βέργου κινούνταν στο συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο προσήλθε, έχοντας αναλάβει το ρόλο του εκτελεστή με αποκλειστικό σκοπό τη θανάτωσή τους, την οποία είχε σχεδιάσει και αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Δεν… «εισακούστηκαν» τα περί βρασμού ψυχικής ορμής

Ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη υποστήριξε ότι ο πελάτης του προέβη σε αυτή την πράξη λόγω βρασμού ψυχικής ορμή, κάτι που δεν υπολόγισε η έδρα του ΜΟΔ Αμαλιάδας.

«Οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης περί βρασμού ψυχικής ορμής και αναγνώρισης ελαφρυντικών προσέκρουσαν στην ίδια τη λογική και τα πραγματικά περιστατικά. Ο θύτης, κινούμενος με υπερβολική ψυχρότητα και χωρίς καμία ηθική αναστολή, έστησε ένα αποτρόπαιο καρτέρι θανάτου για τα θύματά του, με επαναλαμβανόμενους πυροβολισμούς σε ζωτικά μέρη του σώματός τους, χωρίς να μένει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την ανθρωποκτόνο πρόθεσή του.

Τα θύματα ήταν άοπλα, αδύναμα και προφανώς ήταν αδύνατον να αντιδράσουν εξαιτίας του αιφνιδιασμού του. Τέτοια εγκλήματα μετατρέπουν την κοινωνία μας σε μια άγρια ζούγκλα, όπου κυριαρχούν τα πρωτόγονα ένστικτα και η αυτοδικία.

Έτσι, η συνολική ποινή της ισόβιας κάθειρξης και της κάθειρξης 11 ετών για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας, αποδίδουν την προφανή ενοχή του κατηγορουμένου και την τιμωρία που αρμόζει.

Οι δικαστικές αποφάσεις σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορεί να δώσουν στους συγγενείς τη χαμένη παρουσία των θυμάτων, ούτε μπορούν να διαγράψουν από τη μνήμη τους όσα τραγικά έζησαν, μπορούν όμως να τους ανακουφίσουν ψυχικά, αποτυπώνοντας με αδιαπραγμάτευτο τρόπο την υπέρτερη αξία της ανθρώπινης ζωής», επεσήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος κ. Κονταξής.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button