home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γιατί κρίθηκε παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Γιατί κρίθηκε παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Παράνομη έως τις 10.00 το πρωί κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ όσον αφορά στη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς.

Νωρίτερα η ΑΔΕΔΥ, και ενώ εκδικαζόταν η υπόθεση, είχε ανακοινώσει ότι αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Τι είπε ο Κωστής Χατζηδάκης για απεργία και νομοσχέδιο

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι σέβεται την απεργία και το δικαίωμα σε αυτήν, σημειώνοντας ωστόσο, ότι λίγο έλειψε τα συνδικάτα να δημιουργήσουν πρόβλημα στις πανελλήνιες εξετάσεις, και εξαιρώντας τελικά τους εκπαιδευτικούς μετά τον σάλο.

Σε ό,τι αφορά αυτό καθαυτό το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καλείται να ψηφίσει την Τετάρτη (16.06.2021) ανήμερα της 24ωρης απεργίας η Βουλή, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, ενώ έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, να συμβάλει στη συμφιλίωση μεταξύ της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής. Επισήμανε ακόμη ότι «η αγορά εργασίας θα γίνει πιο σύγχρονη με το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας».

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο (16/6) μετρό, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα και προαστιακός

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Συγκεκριμένα:

  • Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2&3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.
  • Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 – 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.
  • Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis