home design 800x400
home design 1170Χ320

“Αλλάξτε εμβόλιο”: Ποιοι πολίτες θα λάβουν αυτό το sms

Εμβολιασμός για τον κορωνοϊό Covid-19

Ενημερωτικό SMS με τη σύσταση να αλλάξουν εμβόλιο αν το επιθυμούν θα λάβουν όσοι πολίτες χουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Αυτό προανήγγειλε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση των συντακτών από το υπουργείο Υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους: «Όσοι έχουν προγραμματισμένο ραντεβού AstraZeneca, θα λάβουν ενημερωτικό SMS και τη σύσταση αν θέλουν να αλλάξουν εμβόλιο. Αν κάποιος πολίτης επιθυμεί να κάνει AstraZeneca αυτό επιτρέπεται».

Η σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμού είναι οι κάτω των 60 να μην προτιμούν πλέον το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ποιες συστάσεις παραμένουν σε ισχύ

Εν τω μεταξύ σε ισχύ παραμένει η σύσταση για εμβολιασμό των άνω των 60 ετών με AstraZeneca. Η Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε τη Δευτέρα πως ισχύει και η σύσταση για συνέχιση του εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca όταν η πρώτη δόση έχει ήδη γίνει.

Αλλαγή της δεύτερης δόσης του εμβολίου γίνεται μόνο αν από την πρώτη δόση του εμβολίου έχει προκύψει θρομβοεμβολικό επεισόδιο. «Αν έχει προκύψει θρομβοπενία, θα μπορεί ο θεράπων ιατρός να κάνει αίτηση για αλλαγή δεύτερης δόσης» ανέφερε.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis