home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στην Πάτρα για προσκύνημα τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού (photos & video)

Με τις δέουσες τιμές η Δημητσάνα προέπεμψε τα οστά του Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού για την Πάτρα όπου θα τεθούν σε προσκύνημα.

Τα οστά του Ιεράρχη τα οποία φυλάσσονται σε ορειχάλκινη λάρνακα στην Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας, τοποθετήθηκαν σε ειδικό όχημα του Στρατού και συνοδεία του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Στάθη Κούλη, της Αστυνομίας και συμπατριωτών, «αναχώρησαν» για την Πάτρα το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Ιουνίου.

Η λάρνακα θα παραμείνει για τριήμερο προσκύνημα στον Ι.Ν. του Αγ. Ανδρέα, ύστερα από αίτημα της Ι. Μητρόπολης Πατρών. Εκεί, θα λάβουν χώρα τιμητικές εκδηλώσεις στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης και την συμπλήρωση 200 χρόνων ελληνικής ανεξαρτησίας.

Πριν την αναχώρηση, η λάρνακα με τα οστά τοποθετήθηκε μπροστά από τον ανδριάντα του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’ στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής όπου, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβο Κανάκη, με τη συμμετοχή ιερέων, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων τοπικών φορέων. Ο π. Ιάκωβος δήλωσε ότι, «ζούμε ιστορικές στιγμές εθνικής υπερηφάνειας».

Στην Πάτρα

Την λάρνακα με τα Οστά του Ιεράρχη υποδέχθηκε στην Πάτρα ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από την Εκκλησιαστική, Πολιτική, Στρατιωτική Ηγεσία, Εκπροσώπους Αρχών και Φορέων, τμήματα Συλλόγων με παραδοσιακές στολές και πλήθος κόσμου. Η υποδοχή έγινε πλησίον του ναού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα με λαμπρότητα και συγκίνηση και τις δέουσες τιμές.

Τα οστά του Εθνεγέρτη θα βρίσκονται για προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα μέχρι αύριο, Δευτέρα 14 Ιουνίου.

Σήμερα, Κυριακή 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο.

Δείτε το βίντεο της υποδοχής από το tempo24:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis