home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Μαλτέζος: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την Πυροσβεστική

Απολογισμό της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος.

Κατά το χαιρετισμό του στο συνέδριο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος που έγινε σήμερα στο Ναύπλιο, τόνισε τη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Πυροσβεστικού σώματος.

Αναφέρθηκε στη βοήθεια σε υλικό και μέσα (λάστιχα, σωλήνες, μπότες κ.α.). Όπως είπε, την προηγούμενη εβδομάδα παραδόθηκε υπερσύγχρονο drone για την επόπτευση περιοχών και την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

• Έχει παραχωρηθεί οικόπεδο από την Περιφέρεια στην Τρίπολη για να ανεγερθεί κέντρο Πολιτικής Προστασίας.

• Ορίστηκε Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας ο οποίος μαζί με τους κατά ενότητα Τμηματάρχες και τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες θα συνεργάζονται άμεσα με την Πυροσβεστική για αντιμετώπιση καταστάσεων.

• Για πρώτη φορά μετά από ενέργειες της Περιφέρειας ιδρύεται ΕΜΑΚ στην Πελοπόννησο ώστε να μπορεί να επιχειρεί άμεσα σε κάθε δύσκολη κατάσταση.

Όπως επισήμανε ακόμα ο κ. Μαλτέζος:

«Πέρσυ διανοίξαμε στην Αργολίδα 23,5 χιλιόμετρα δασικών δρόμων και εφέτος ήδη προβαίνουμε με δικά μας μηχανήματα και μέσα στη διάνοιξη αντίστοιχου μήκους δρόμους στους ορεινούς όγκους του Άργους.

Παραγγέλθηκαν και παρελήφθησαν σκηνές, στρώματα, κουβέρτες, φανοί και γενικά υλικό που θα μπορεί να ανακουφίσει πληθυσμό σε περίπτωση έκτακτου σοβαρού φαινομένου. Δυνατότητα που μέχρι τώρα δεν υπήρχε.

Η συνεργασία Περιφέρειας, Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας είναι μια συνεργασία ουσίας, η οποία ενδυναμώνεται.»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button