home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Street Art: Ο …δράστης του τεράστιου γκράφιτι στο Ναύπλιο

Προσωπογραφία Νίκου Καρούζου 1ο Λύκειο Ναυπλίου

Ο Νίκος Καρούζος γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1926 στο Ναύπλιο, την πόλη που διαμόρφωσε στα πρώτα παιδικά του χρόνια την ξεχωριστή προσωπικότητάς του, ολοκληρώνοντας τις γυμνασιακές του σπουδές.

Ο ποιητής τιμάται σήμερα με έναν πρωτότυπο τρόπο, χάρη στη συνεργασία του ΔΟΠΠΑΤ και του 1ου Λυκείου της πόλης, με την προσωπογραφία της μεγάλης αυτής μορφής, αντικαθιστώντας το παλαιωμένο μπεζ του τοίχου.

Η «ποιητική» εικαστική παρέμβαση στο 1ο Λύκειο Ναυπλίου, είναι πλέον μια εικαστική παρέμβαση, που κάνει τους μαθητές, (και όχι μόνο) να βλέπουν το σχολείο αλλιώς.

Προσωπογραφία Νίκου Καρούζου 1ο Λύκειο Ναυπλίου

Δράστης για τη μεταμόρφωση του γκρίζου τοίχου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός οργανωμένου προγράμματος Street Art δημόσιων τοιχογραφιών στο Ναύπλιο και υλοποιείται στο 1ο Λύκειο Ναυπλίου είναι η ομάδα Urbanact και ο Street Artist Kez.

Προσωπογραφία Νίκου Καρούζου 1ο Λύκειο Ναυπλίου

Ο καλλιτέχνης εμπνευσμένος από την πόλη, το θέμα του φεστιβάλ και το χώρο του σχολείου, δημιουργεί ένα έργο αισθητικής αξίας που ομορφαίνει το σχολείο και την πόλη ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει την πολιτιστική της ταυτότητα, προσκαλώντας σε μια συνάντηση με την ποίηση αλλά και την πρωτοποριακή τέχνη της street art.

Η ομάδα της Urbanact δεν είναι καινούργια, καθώς έχει ενεργό ρόλο στην Ελλάδα εδώ και 20 χρόνια. Υλοποιεί εικαστικές παρεμβάσεις και προγράμματα δημόσιων τοιχογραφιών,  εκθέσεις  εικαστικού χαρακτήρα και εκδόσεις. Βέβαια παρά την μακρά της πορεία, έχει γίνει γνωστή τα τελευταία χρόνια μετά τις δημιουργίες της σε τοιχογραφίες σχολείων που βάζουν χρώμα και φαντασία στη καθημερινότητα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis