home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Καιρός: Έκτακτο δελτίο με καταιγίδες και χαλάζι στα ηπειρωτικά

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία προαναγγέλλει ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες, τη δεύτερη μέσα σε αυτή την εβδομάδα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν και περιοχές της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και την Αργολίδα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η αστάθεια που επικρατεί στη χώρα από τις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να ενταθεί σήμερα.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά τμήματα, σε νησιά του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές της Κρήτης και του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περιπτώσεις από χαλαζοπτώσεις (μικρού μεγέθους).

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται με μπλε-πράσινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Παρασκευής και με κουκίδες επισημαίνονται οι περιοχές όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι μαύρες κουκίδες απεικονίζουν χαλάζι με μεγέθη έως 2 εκατοστά, ενώ οι λευκές κουκίδες δείχνουν πού αναμένονται μεγάλες ποσότητες χαλαζιού.

Διαβάστε ακόμα

Άστατος ο καιρός το Σάββατο

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα ηπειρωτικά πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της προβλέπεται να φτάσει στα βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 27 με 28 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Βελτίωση από την Κυριακή

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες κυρίως από το μεσημέρι, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα αν και από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά, δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρά και θα διατηρηθούν και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button