home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άστεγος στο Ναύπλιο: Ξύπνησε το κοινωνικό κράτος μετά την κατακραυγή

Mετά την κατακραυγή του κόσμου ξύπνησε το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος και ασχολήθηκε με τον ταλαιπωρημένο άστεγο που την έβγαζε σε ένα παγκάκι στο Ναύπλιο, δίπλα ακριβώς από μία παιδική χαρά.

Λίγες ώρες μετά το ρεπορτάζ του anagnostis.org και τα σχόλια που ακολούθησαν, κινητοποιήθηκε τελικά ο κρατικός μηχανισμός που εδώ και περίπου μία εβδομάδα παρένενε άφαντος.

Η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσπευσαν στο σημείο και με όμορφο τρόπο προσέγγισαν τον άστεγο. Του έδωσαν να φορέσει μάσκα, κάτι το οποίο έκανε και στη συνέχεια οι αστυνομικοί μάζεψαν οι ίδιοι την κουβέρτα και το μαξιλάρι που χρησιμοποιούσε για να κοιμάται τις νύχτες.

Του μιλούσαν αρκετή ώρα μέχρι που έφθασε στο σημείο ένα περιπολικό της αστυνομίας το οποίο τον παρέλαβε.

Πλέον λογικά αναλαμβάνουν να δώσουν λύση οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Μπαλάκι μεταξύ αστυνομίας και υπηρεσιών

Το θέαμα του ανθρώπου που κοιμόταν στο παγκάκι δεν άφησε ασυγκίνητους τους Ναυπλιώτες, καθώς υπήρξαν άνθρωποι που είχαν ευαισθητοποιηθεί και πρόσφεραν στον άστεγο κάτι να φάει.

Όπως αναφέρουν στο anagnostis τη Δευτέρα περαστικοί τηλεφώνησαν στην αστυνομία και σήμερα Τρίτη ξανά τηλεφώνησαν και περίοικοι. Όμως τονίζουν, δεν βρήκαν ανταπόκριση, επισημαίνοντας ότι παραπέμφθηκαν στην κοινωνική υπηρεσία και από εκεί σε κοινωνικό λειτουργό.

Τελικά μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος ο άνθρωπος απομακρύνθηκε σε πρώτη φάση από το σημείο, ενώ η τύχη του για την ώρα παραμένει άγνωστη.

Κοιμόταν και γδυνόταν δίπλα στην παιδική χαρά

Ανάστατοι και ανήσυχοι τον συνάνθρωπό μας, ήταν εδώ και μία εβδομάδα οι περίοικοι, αλλά και γονείς που πήγαιναν τα μικρά παιδιά τους στην Παιδική Χαρά που βρίσκεται στον πεζόδρομο Βασιλέως Κωνσταντίνου, από την παρουσία του άστεγου, ο οποίος είχε μετατρέψει ένα παγκάκι σε μόνιμη κατοικία του.

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα των περιοίκων καμία υπηρεσία δεν φαινόταν να έχει ασχοληθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή με τον άστεγο και κανένας δεν γνώριζε αν ο άνθρωπος αυτός που βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση έχει χαθεί, αν πεινάει, αν έχει οποιαδήποτε ανάγκη.

Σύμφωνα με περιοίκους, ο άστεγος κοιμόταν από την περασμένη Πέμπτη στο παγκάκι, και έκανε την ανάγκη του ή άλλαζε τα όποια ρούχα διαθέτει δίπλα στα παιδιά που έπαιζαν εκεί. Όπως ανέφεραν οι ντόπιοι, το πρωί της Τρίτης κατουρούσε δίπλα στην Παιδική Χαρά και είχε γδυθεί για το λόγο αυτό.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με τον ταλαιπωρημένο άστεγο να κοιμάται στο παγκάκι, αλλά και να αφήνει εκεί ένα μαξιλάρι και ένα κομμάτι ύφασμα που σκεπάζεται.

Άστεγος στο Ναύπλιο
Άστεγος στο Ναύπλιο

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. “Πλέον λογικά αναλαμβάνουν να δώσουν λύση οι κοινωνικές υπηρεσίες.”

    Αυτό το “λογικά”, δεν το καταλαβαίνω. Στην Ελλάδα είμαστε. Λεφτά δεν υπάρχουν για ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. Σε λίγες μέρες θα τον πετάξουν έξω. Ο μόνος λόγος που έγινε ντόρος είναι επειδή το Ναύπλιο είναι τουριστικό και βρέθηκε και ακριβώς δίπλα απο παιδική χαρά.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis