home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Αλλάζει ο καιρός από Δευτέρα και φέρνει χαλαζοπτώσεις και λασποβροχές

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα και από καλοκαίρι θα έχουμε κάτι σαν φθινόπωρο με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες, ενώ υπάρχει η πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις, ενδεχομένως και στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η θερμοκρασία θα κινηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι έως 5 μποφόρ. Αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr. τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις που στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά διαστήματα αυξημένες.

Πού προβλέπεται να σημειωθούν βροχές

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο και Βόρειο Ιόνιο οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Κεντρικό, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Επιπλέον, υπάρχει η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων για τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και δευτερευόντως για την Ανατολική Στερεά και Βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες με αποτέλεσμα τα φαινόμενα κατά τόπους να έχουν χαρακτήρα λασποβροχών.

Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 31, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 18 έως 34, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 16 έως 29, στην Πελοπόννησο από 17 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 28, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 32, στις Κυκλάδες από 16 έως 30, στα Δωδεκάνησα από 20 έως 29 και στην Κρήτη από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί και προς το βράδυ νότιοι ίδιας έντασης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button