home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δικαίωση Μαλτέζου: 26 εκατ. ευρώ για το δρόμο Αγία Ελεούσα – Αρκαδικό

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ανεξάρτητο εκτιμητή Π.Ε. Αργολίδας

Σημαντική εξέλιξη για την Αργολίδα η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου εγκρίθηκε το ποσό των 26 εκατομμυρίων ευρώ μετά από σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Γιάννη Μαλτέζου, για την υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» και άξονα προτεραιότητας «4 Ανάπτυξη- εκσυγχρονισμός – συμπλήρωση υποδομών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη» με τίτλο «Λειτουργική αναβάθμιση ενδοπεριφερειακών συνδέσεων της Περιφέρειας» του έργου «Βελτιώσεις ΕΟ 70 Τμήμα Αγία Ελεούσα- Αρκαδικό».

Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαλτέζος:

«Με την υλοποίηση του έργου προβλέπεται η κατασκευή νέας αρτηρίας που αποτελεί την βελτίωση – αναβάθμιση του υφιστάμενου τμήματος “Αγία Ελεούσα – Πυργιώτικα – Αρκαδικό” της Εθνικής Οδού “Άργος – Ναύπλιο – Θέατρο Επιδαύρου – Παλαιά Επίδαυρος”.

Αφορά την κατασκευή ενός τμήματος 8,5χιλ. περίπου του υφιστάμενου δρόμου ο οποίος αφενός συνδέει τις μεγάλες πόλεις της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας (Άργος και Ναύπλιο) με το Λυγουριό, το θέατρο Επιδαύρου, το Κρανίδι και την Παλαιά Επίδαυρο
Επιπλέον, με την κατασκευή των παράπλευρων οδών, συνολικού μήκους 13,50Km περίπου, τους τέσσερεις (4) Ισόπεδους Κυκλικούς Κόμβους, βελτιώνεται περεταίρω η οδική ασφάλεια και το επίπεδο εξυπηρέτησης τόσο της διαμπερούς όσο και της στρέφουσας κυκλοφορίας καθώς μειώνονται σε μεγάλο βαθμό οι συμβολές των αγροτικών οδών στην Π.Ε.Ο. και εξυπηρετούνται οι ανάστροφες κινήσεις με την ελάχιστη περιπορεία».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis