home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑυτοδιοίκησηΜεσσηνία

Καλαμάτα: Πόλεμος εντόμων στα δέντρα της πόλης

Πόλεμος εντόμων έχει ξεσπάσει στα δέντρα της πόλης της Καλαμάτας μετά την  εξαπόλυση ωφέλιμων εντόμων των ειδών Aphidius colemani, Amblyseius swirskii, Cryptolaemus montrouzieri Amblyseius swirskii και Adalia bipunctata από τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου (πάρκα, πλατείες, νησίδες, δενδροστοιχίες κλπ).

Η ενέργεια αυτή έγινε προκειμένου να υπάρξει έλεγχος πληθυσμού μυζητικών εντόμων και ακάρεων, όπως είναι οι αφίδες-μελίγκρες, και οι τετράνυχοι-αραχνίτσες.

Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η χρήση εντομοκτόνων και επέρχεται ισορροπία στο περιβάλλον (τροφική αλυσίδα), καθώς τα ωφέλιμα έντομα αποτελούν φυσικούς εχθρούς των βλαβερών στο αστικό πράσινο και έτσι ελέγχεται ο υπερπληθυσμός του.

Από τον υπερπληθυσμό των μυζητικών πλην της υποβάθμισης του φυτού και της δυσκολίας ανάπτυξης του, προκαλείται ενόχληση στον πολίτη και επισκέπτη της πόλης (μελιτώδες απόρριμμα του μυζητικού εντόμου) στα αυτοκίνητα και στα δάπεδα.

Για αυτό παρακαλούμε τις πολίτες αν παρατηρήσουν λευκά ποτήρια στερεωμένα στα δένδρα της πόλης (όπως η φωτογραφία) να μην τα καταστρέφουν γιατί έχει γίνει εγκατάσταση ωφέλιμων εντόμων σε στάδια προνύμφης ή νύμφης ή ενηλίκου.

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι συσκευασίες μεταφοράς των ωφέλιμων στην πόλη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button